Jonas Moström och Arne Dahl. Pressbild.
Jonas Moström och Arne Dahl. Pressbild. - Foto: Kajsa Göransson

Deckarprofiler skriver gemensam bokserie

Författarna Jonas Moström och Arne Dahl gör gemensam sak och skriver en bokserie tillsammans.


Serien har fått namnet "True fiction" och den 24 april nästa år kommer den första delen "Skaparen". Bokens handling kretsar kring den fiktive författaren Tom Borg som blir misstänkt för ett mord som han själv skriver om.

"Det som uppstår när två olika författartemperament kokar samman blir något helt eget – tillsammans har vi skapat en thriller som ingen av oss hade kunnat åstadkomma på egen hand", säger författarna enligt ett pressmeddelande.

Arne Dahl, eller Jan Arnald, har skrivit ett 30-tal böcker i flera genrer, och han har prisats av Svenska Deckarakademin. Läkaren och författaren Jonas Moström ligger bakom två spänningsserier och han har belönats med Stora ljudbokspriset.

TT
/
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.