Charlotte Perrelli är en av de artister som uppträder under utomhusgalan Drömmen i maj 2024. På bilden sjunger hon 'Still young' under 'Allsång på Skansen' 2021. Arkivbild
Charlotte Perrelli är en av de artister som uppträder under utomhusgalan Drömmen i maj 2024. På bilden sjunger hon 'Still young' under 'Allsång på Skansen' 2021. Arkivbild - Foto: Erik Simander/TT

Ny festival satsar på schlager

I maj är det premiär för en ny festival på Stockholms stadion. Under endagsevenemanget Drömmen avlöser schlagerstjärnor som Carola, Charlotte Perrelli och Army of Lovers varandra.


— Det kommer att bli ett jättehalabaloo, och det ska bli så kul att vara en del av det, utbrister en laddad Charlotte Perrelli.

Hon talar om Drömmen, en ny endagsfestival som äger rum lördagen den 25 maj på Stockholms stadion. Förutom Charlotte Perrelli själv uppträder andra stora svenska schlagerstjärnor som Carola, Tone Sekelius och Army of Lovers. Från Belgien kommer Kate Ryan som har representerat sitt land i Eurovision och som medverkade på Charlotte Perrellis album "The girl".

— Det är inte omöjligt att vi gör någon cross-overgrej tillsammans under Drömmen. Det är alltid härligt att bjuda publiken på riktigt exklusiva upplevelser, säger Perrelli.

Nästa år är det 25 år sedan Charlotte Perrelli vann Eurovision med "Take me to your heaven" och hon säger att det ska bli härligt att fira med publiken på Stockholms stadion.

Drömmen som gick i uppfyllelse

Själv drömde Charlotte Perrelli som barn om att vinna "schlager-SM" som Carola gjorde med "Främling" 1983. En dröm som har gått i uppfyllelse två gånger. Dessutom har hon både spelat med Carola och blivit vän med henne sedan hon som liten satt hemma och drömde.

— Carola och jag har ju delat scen många gånger redan. Vem vet, det kanske blir ett riktigt "håll-käften-nummer" från oss tillsammans också, men det återstår att se. Allt är inte spikat i nuläget.

Totalt kommer 20 artister att medverka på festivalen. Bakom evenemanget står de rutinerade arrangörerna Anders Boström (som bland annat grundade Summerburst-festivalen), Samin Adjoudani och Navid Kabiri.

— Vi har länge drömt om att skapa en festival som tar sitt avstamp i schlager och Eurovision, men som också kan ligga utanför de genrerna. Drömmig musik med fantastiska artister som vi älskar, säger Navid Kabiri.

Utomhuskänslan

Han och hans kollegor visste från början att de ville arrangera en stor utomhusfestival.

— Vi svenskar älskar ju att vara utomhus och njuta så fort vi kan det. Vi ville kombinera det bästa från en stor musikfestival med glädjen och festen från den här musiken.

Charlotte Perrelli instämmer. Det är något alldeles extra att stå på en stor utomhusscen, enligt henne:

— Open air-konserter är speciella. Det ger en alldeles unik känsla att uppleva musiken tillsammans i det fria, säger Charlotte Perrelli.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!