Sanna Nielsen och Tommy Körberg spelar mot varandra i 'Änglagård' från och med nästa höst. Pressbild.
Sanna Nielsen och Tommy Körberg spelar mot varandra i 'Änglagård' från och med nästa höst. Pressbild. - Foto: Nadja Sjöström

"Änglagård" förlängs – Nielsen gör Sjöholms roll

Musikalversionen av "Änglagård" får en fortsättning nästa höst. Då med Sanna Nielsen i rollen som byns matriark Rut – en roll som just nu spelas av Helen Sjöholm. Det är en ära att få ta över stafettpinnen, Helen är en av mina stora idoler, säger Sanna Nielsen.


"Änglagård"-musikalen är en av de största framgångarna för Oscarsteatern i Stockholm de senaste decennierna. Handlingen bygger på Colin Nutleys film från 1992, med nyskriven musik av Fredrik Kempe.

När Sanna Nielsen kliver in på scenen är det i rollen som Rut Flogfält, som spelades av Viveka Seldahl i "Änglagård" och "Änglagård – andra sommaren". Rollfiguren är betydligt äldre än Sanna Nielsen själv, som fyller 40 nästa år.

— Det ska bli fantastiskt spännande att få spela en sådan roll. Att gå från den lite glammiga Fanny Brice i "Funny girl", till Rut från Yxared. Man får väl plocka fram sitt äldre jag helt enkelt. För mig är Rut en eldig och filterlös kvinna, det är raka rör hela tiden och jag älskar det.

Flera nya

När musikalen förlängs med ytterligare en säsong hösten 2024 så sker flera förändringar i ensemblen. Förutom att Sanna Nielsen ersätter Helen Sjöholm tar Denny Lekström över rollen från Lindy Larsson som Fannys bäste vän Zac.

Men Tommy Körberg fortsätter att göra rollfiguren Gottfrid, den godmodige grannen som bor tillsammans med sin bror.

— Det är ju Ernst Günthers mantel jag har axlat, så det är inte vilken mantel som helst. Jag har ett eget sångnummer och två duetter, och sedan pratar jag lite och har lite skoj.

Under de senaste åren har Körberg drabbats av hälsoproblem, bland annat med hjärtat och sedan en elakartad bakterie i ryggen som resulterade i en inställd sommarturné.

— Nu mår jag bra, men jag är ju 75 år, och hur jävla bra mår man då egentligen? Det kan du ju fråga vem som helst, det är krämpor här och där. Men det gör ju att man lever och teatern är en trivsam arbetsplats. Jag får ha många pauser och så har jag ju kaffe och godis i logen.

Övar hemma

Sanna Nielsen och Tommy Körberg har aldrig spelat mot varandra på en teaterscen förut. Men Sanna Nielsen börjar bli en rutinerad musikalskådespelare, med huvudroller i både "Doktor Zjivago" och "Funny girl" på Malmöoperan.

Under våren går hon bredvid Helen Sjöholm på Oscarsteatern, samtidigt som hon får öva in materialet på egen hand.

— Det blir inte så lång repperiod eftersom vi som är nya är ganska få. Så jag sitter hemma på min kammare och lär mig manus och låtar. När vi väl går in i skarpt läge så krävs det att allting sitter.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!