The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen.
The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen. - Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

The Hives först ut i Venezuela

Svenska The Hives blev det första rockbandet på över tio år att spela live i Venezuela. Landet börjar nu öppnas upp mot omvärlden efter år av sanktioner och politiska oroligheter, som bland annat har satt stopp för internationella samarbeten och artisters turnéer.


The Hives spelade i huvudstaden Caracas på torsdagen inför tusentals fans.

— Det är ganska fascinerande att åka som svenskt band till Venezuela och så har en kille en ”Hives t-shirt” på sig och det kommer tusentals personer, säger sångaren Howlin' Pelle Almqvist till SVT.

Bandets besök i Venezuela dokumenteras även av ett lokalt dokumentärteam.

Anledningen att de politiska sanktionerna från USA hävts beror enligt SVT delvis på att Venezuela innehar en av världens största oljereserver, reserver som nu är attraktiva på grund av oroligheterna i Ukraina och Mellanöstern.

TT
/
SVT
/
USA
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.