Mark Levengood och Marcus Samuelsson
Mark Levengood och Marcus Samuelsson är bägge aktuella i Stjärnorna på Slottet. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Willy Sanjuan/Invision/AP, File/TT Bild

Därför blev Marcus Samuelsson chockad av mötet med Mark Levengood

Kocken Marcus Samuelsson hade bara hört talas om Mark Levengood innan deras första möte, som ägde rum i Stjärnorna på slottet på SVT. Och den första gången de träffades blev något alldeles extra...


Marcus Samuelsson blir den första kocken någonsin att delta i SVT-serien Stjärnorna på slottet. Tittarna får ta del av hans resa från Etiopien till Göteborg och hur karriären som kock startade. Han berättar också om hur det var att växa upp i Sverige under 70- och 80-talet.

— När man öppnar upp sig så blir det väldigt känslosamt. Jag kände mig helt mörbultad efter ett par dagar med så mycket känslor. Man är ju också helt utanför sina dagliga vanor, tid med familj och jobb. Men vi hade varandra där på slottet, säger han.

Allt om Marcus Samuelsson: Fru, längd och okända dottern

Marcus Samuelsson är en av stjärnorna på slottet. Bildkälla: Christoffer Lomfors/SVT

Marcus Samuelsson om Mark Levengood på Stjärnorna på slottet: "Helt uppslukad"

Före inspelningen på Bäckaskogs slott kände han inte de andra stjärnorna utan visste bara om deras karriärer. Helt plötsligt skulle de bo tillsammans, äta ihop, umgås och samtidigt få allt att se naturligt ut.

— Men det blev faktiskt naturligt. Alla bjöd på sig själva och vi hade väldigt kul tillsammans. Man har ju gjort andra inspelningar som inte alls har varit lika kul, säger Marcus Samuelsson.

Jonas Gardells avslöjande om Mark Levengood: "Jag var medberoende – det sitter väldigt djupt"

Marcus Samuelsson hade väldigt roligt under inspelningen av Stjärnorna på Slottet. Bildkälla: Evan Agostini/Invision/AP/TT Bild

Han förklarar att deltagarnas livshistorier var som berg- och dalbanor och att det fanns överraskningar hos alla. En av de personer som kanske överraskade honom mest var Mark Levengood.

— Jag visste vem Mark var som ikon och medial människa, men efter att jag träffade honom blev jag helt uppslukad av hans sätt att berätta saker.

Frida Ronge är kock – tog över efter Tareq Taylor

Nytt för den här säsongen är att Frida Ronge tar över som kock efter Tareq Taylor. Likt tidigare säsonger lagar kocken mat utifrån deltagarnas önskemål och livshistorier.

— Frida är fantastisk. Att laga mat utifrån olika teman är inte enkelt. Under den här veckan har hon lagat allt ifrån leverpastej, till hummer till köttbullar, säger han.

Var det svårt för dig att låta någon annan laga mat?

— Nej då. Frida och jag känner varandra sedan tidigare. Det handlade snarare om hur storyn skulle förmedlas, såsom att få in Etiopien och västkusten i samma måltid.

Därför är inte Tareq Taylor längre med i Stjärnorna på Slottet

Programmet har premiär den 30 december på SVT.

/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!