Martin Sheen, Rob Lowe, John Spencer, Stockard Channing, Richard Schiff, Bradley Whitford, Allison Janney och Dule Hill gjorde serien 'Vita huset' till en stor succé. Arkivbild.
Martin Sheen, Rob Lowe, John Spencer, Stockard Channing, Richard Schiff, Bradley Whitford, Allison Janney och Dule Hill gjorde serien 'Vita huset' till en stor succé. Arkivbild. - Foto: Mark J. Terrill/AP

Han vill göra brittisk version av "Vita huset"

Den brittiske manusförfattaren och producenten Steven Moffat anser att Storbritannien behöver sin egen version av "Vita huset" – och han är själv beredd att skriva serien.


Aaron Sorkins prisbelönta politiska drama med bland andra Martin Sheen, Rob Lowe och Alison Janney gick i sju säsonger mellan 1999 och 2006 och vann åtskilliga priser för sin realistiska skildring av arbetet i Vita huset-administrationen.

Moffat, som ligger bakom "Sherlock" med Benedict Cumberbatch och som nyligen skakade liv i "Doctor Who", säger i en intervju med The Times som citeras av Deadline att han tycker att det saknas en seriös bild av brittisk politik i landets dramautbud.

Det i sin tur har påverkat hur verklighetens politiker beter sig.

— Vi har ett problem, vi tror att det är sofistikerat att vara cynisk. Vår cynism om vår politik har resulterat i cyniska politiker. Om du säger till ett barn att det är värdelöst så blir det värdelöst. Om du säger till politiker att de är ett gäng egoistiska idioter, vad är då värdet i att försöka vara något annat? säger han.

Steven Moffats kommande projekt tar upp ämnet cancel-kultur. I "Douglas is cancelled" med Hugh Bonneville i huvudrollen utsätts ett känt nyhetsankare för mobbens vrede efter att ha skämtat på ett bröllop. Serien i fyra delar sänds på ITV under 2024.

Manusförfattaren och producenten Steven Moffat. Arkivbild.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!