Salvador Dalí med ett koben på huvudet – en av Kary Laschs bilder som nu ska ställas ut på Fotografiska i Stockholm. Pressbild.
Salvador Dalí med ett koben på huvudet – en av Kary Laschs bilder som nu ska ställas ut på Fotografiska i Stockholm. Pressbild. - Foto: Kary Lasch

Kary Lasch ställs ut på Fotografiska

På 1950-talet och i början av 1960-talet porträtterade den svenske modellfotografen Kary Lasch stjärnor som Sophia Loren, Brigitte Bardot, Salvador Dalí och Pablo Picasso. Nu visas bilderna från hans guldålder stort på Fotografiska i Stockholm som beskriver honom som "en social kameleont och orädd galenpanna".


Under tre decennier dokumenterade Lasch filmfestivalen i Cannes och några av utställningens bilder kommer just därifrån.

"Det är svartvit elegans från ett svunnet 50-tal som möter en färgskala från Cannes solblekta stränder," säger Lisa Giomar Hydén, curator och utställningsansvarig i ett pressmeddelande.

Kary Lasch (1914 till 1993) föddes i Prag och kom till Sverige 1938 som turist. Samma dag som han skulle resa hem invaderade tyskarna hans hemland vilket gjorde att han blev kvar i Sverige.

"The golden years" visas 19/1 till 14/4 i samarbete med The Kary H Lasch Archive and Collection.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!