Sofie Sarenbrant. Arkivbild.
Sofie Sarenbrant. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Flest lyssnade på Sarenbrant 2023

"Parasiten" av deckardrottningen Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade bok, enligt både Storytels och Nextorys egna sammanställningar för 2023.


Även andraplatsen är densamma på strömningstjänsterna: "Atlas – historien om Pa Salt", som är den avslutande delen på sagan om de sju systrarna av Lucinda Riley och Harry Whittaker. Boken är även den enda på Storytels topp tio-lista som inte är en deckare, medan bland andra Emma Hamberg och Colleen Hoover finns med på Nextorys topp tio.

"Skattjakten" av humorgruppen I Just Want To Be Cool blev återigen årets mest lyssnade barnbok på Spotify, framför "Harry Potter och de vises sten" av JK Rowling. I Just Want To Be Cool knep även tredjeplatsen med "Skurkarnas skurk: Skurkskolan." JK Rowling tog däremot förstaplatsen på listan över årets mest lyssnade författare, följd av Mikael Ressem och Lucinda Riley.

På Nextory låg däremot "I spelmästarens händer" av Yumi, Tomu och Maria Frensborg högst upp på barnens lista, följd av Martin Widmarks "Biografmysteriet".

Den röst som flest personer lyssnade på var liksom förra året Gunilla Leining, på Storytel. Även på Nextory var hon den mest populära uppläsaren.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!