Nya beskedet en vecka innan Mello: Bryter med Fröken Snusk

Musikdistributören Amuse klipper banden till producenten Rasmus Gozzi och artisten Fröken Snusk, skriver Dagens Nyheter.


Fröken Snusk är en av de tävlande i Melodifestivalen 2024. Men efter att det framkommit att antalet lyssningar har manipulerats på Spotify så plockades flera av hennes hits bort. Nu vill tidningen Expressen att SVT ska agera.

Vad har hänt med Fröken Snusk och Rasmus Gozzi på Spotify?

Orsaken är att det på sistone dykt upp frågetecken kring den maskerade sångerskan Fröken Snusk och musikproducenten Rasmus Gozzis spelningar på Spotify.

Så mycket tjänar Rasmus Gozzi – här är hans månadslön

"Blotta farhågan att Melodifestivalen belönar denna röta inom musikbranschen borde vara tillräckligt för SVT att agera", rasar Expressenledaren.

Tidigare i år plockades flera av deras låtar bort från musiktjänsten – bland annat hennes superhit "Rid mig som en dalahäst". Spotify har inte förklarat varför specifikt, men har samtidigt antytt att handlar om misstankar om manipulerade strömningar. Detta säger sig även DN ha belägg för.

Amuse bryter med Fröken snusk

Företaget vill inte gå in på närmare detaljer om beslutet, men hänvisar samtidigt till sina rutiner mot manipulerade spelningar på musikplattformar.

Amuse låter artister ladda upp sin musik till plattformar som Spotify via sina distributionstjänster. Det var också Amuse som i formell mening nyligen plockade bort flera låtar med Gozzi och Fröken Snusk efter begäran från Spotify.

Fröken snusk. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Enligt uppgifter till DN ska deras musik i fortsättningen distribueras via en annan tjänst som är kopplad till skivbolaget Universal i Norge.

Fröken Snusk ska tävla i årets Melodifestival som börjar om ett par veckor. Men hur det blir nu återstår att se. 

När tar Fröken snusk av sig masken?

Många har frågat sig hur det egentligen ligger till med Frösken snusks mask. 

Tar hon någonsin av den när hon är ute och rör sig bland folk? I en intervju med Nyheter24 fick hon chansen att svara. 

– Nu på senaste har jag mest rört mig utanför de ställen jag bott på med mask, så då har jag masken på mig hela tiden, och inte när jag är själv. Men när jag varit hemma och ska ut och handla lite snabbt, då kör jag inte med masken utan då åker jag vanligt. 

Kommer du någonsin avslöja vem det är under masken?

– Nej, aldrig, svarar Fröken Snusk då. 

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Fröken snusk ska kastas ut ur Mello?
Tack för din röst!