- Foto: Stella Pictures

Fröken Snusk antastades under genrep: "Oerhört omskakad och ledsen"

Nu avslöjar teamet bakom Fröken Snusk vad det var som hände i samband med Melodifestivalens genrep i fredags, då SVT kallades till krismöte efter en "incident".


En man tog sig in i det så kallade greenroom, där bara aktuella artister och låtskrivare får vara, och satte sig hos Fröken Snusk.

"När hon sedan kommer tillbaka till logerna innan sitt framträdande får vi veta att mannen sexuellt antastat Fröken. Vi blev, som ni förstår, extremt upprörda. SVT tog direkt detta på absolut största allvar", skriver Jessica W Sandberg, pr-ansvarig hos Fröken Snusk, i ett sms till TT.

Sandberg beskriver att Fröken Snusk var "oerhört omskakad och ledsen" efter händelsen.

Redan på lördagen rapporterades om en "incident" i greenroom i samband med genrepet, men det var då oklart exakt vad som inträffat.

Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, skriver i en kommentar till TT att det som hänt är "oacceptabelt" och att man ser allvarligt på det inträffade.

"Men det var ingen brist i säkerheten då personen hade korrekt ackreditering för att vara där. Detta var en brist i det redaktionella arbetet som vi har korrigerat. Personen i fråga blev fråntagen sin ackreditering och fick lämna arenan."

TT
/
/
SVT
Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

1 timme sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

1 timme sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

1 timme sedan
Kompositören och jazzmusikern Georg Riedel är död vid en ålder av 90 år, meddelar familjen till TT.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

3 timmar sedan
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.