Jesper Rönndahl programledde Melodifestivalen i fjol. Arkivbild.
Jesper Rönndahl programledde Melodifestivalen i fjol. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.


Den ännu obetitlade serien är skapad av Rönndahl ("Dips") och Høgsted ("Danish dynamite") och handlar om två gränspoliser vars uppgift är att säkra gränsen mellan Danmark och Sverige.

I de övriga rollerna syns bland andra Klara Zimmergren och Madelene Martin.

"Det finns inget som förenar folk som skrattet gör, ändå har det aldrig tidigare gjorts en komediserie där svenskar och danskar kan skratta tillsammans. Inte förrän nu. Vi kommer att skratta åt de där små detaljerna som skiljer oss", säger Martin Høgsted i ett pressmeddelande.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.