Ryan Gosling ledde allsång på Oscarsgalan.
Ryan Gosling ledde allsång på Oscarsgalan. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Nakenchock och rosa allsång på Oscarsgalan

Al Pacino klantade sig, Ryan Gosling höll bejublad allsång i rosa och John Cena nakenchockade – nästan. Här är några minnesvärda ögonblick från Hollywoods mesta och största gala.


Att Greta Gerwigs "Barbie" inför galan inte nominerades till Oscarsstatyetter i vare sig regissörskategorin eller den kvinnliga huvudrollskategorin (Margot Robbie) var ingenting som gick obemärkt förbi på nattens Oscarsgala.

Allsång

I sin öppningsmonolog konstaterade galans värd Jimmy Kimmel att många tyckte att Greta Gerwig borde ha nominerats eftersom "hon har gjort Barbie till en feministisk ikon". Det fick publiken att applådera, varpå Kimmel snabbt replikerade:

— Vänta nu här! Jag vet att ni klappar händerna, men det var ju ni som inte röstade på henne. Låtsas inte som att ni inte har med det här att göra!

Ryan Gosling, som spelar Ken i filmen och som var nominerad i kategorin bästa manliga biroll, stod dock för kvällens mesta allsång då han sjöng "I'm just Ken" i ett kalejdoskop-inspirerat rosa nummer.

Filmens enda Oscar gick till filmens ledmotiv, "What was I made for" av Billie Eilish and Finneas O'Connell som även de uppträdde på galan.

Nakenchock

I år är det 50 år sedan en naken man, i direktsändning, sprang rakt över Oscars-scenen just som ett av priserna skulle presenteras. För att "fira" det lurade skådespelaren John Cena i kulisserna för att till slut trippa ut på scenen iförd endast kuvertet med de nominerade i kategorin bästa kostym.

Det fick publiken att både skratta och jubla och för de som undrar: Ja, han var naken på riktigt sånär som på en minimal tygbit.

Jimmy Kimmel ledde galan utan problem, och han hyllas nu för sitt avspända och lediga sätt att ta sig an jätteuppdraget som han tagit på sig för fjärde gången.

När det i slutet av galan var dags för det kanske viktigaste priset, bästa film, stegade Hollywoodveteranen Al Pacino in på scenen för att annonsera vinnaren. Men i stället för att först läsa upp alla nominerade dödade han spänningen genom att direkt berätta att "Oppenheimer" hade vunnit.

Han verkade dock inte riktigt förstå det själv, för när den pampiga vinnarmusiken började spelas sade han ett lite förvirrat och förvånat:

— Oj, vad hände?

John Cena delade ut pris klädd i... ett kuvert.
Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/
/