Shadi G heter egentligen Shadi Golchin Niksirat och har uppmärksammats för sin unika blandning av pop, jazz och r'n'b, med inslag av persisk musik. Pressbild.
Shadi G heter egentligen Shadi Golchin Niksirat och har uppmärksammats för sin unika blandning av pop, jazz och r'n'b, med inslag av persisk musik. Pressbild. - Foto: Pressbild

De kan få Denniz Pops pris

Shadi G, Si Evol eller Vendela? Ett av de tre unga stjärnskotten står på tur för att få Denniz Pops eget pris den 13 juni.


Denniz Pop Awards, som delas ut för elfte gången, har varit pricksäkert undre årens lopp. Bland tidigare pristagare märks Tove Lo, Smith & Tell och Ellen Krauss.

Förutom talangpriset till bästa artist/band delas Denniz Pop Awards också ut till en låtskrivar- eller producenttalang och en internationell rookie. I den sistnämnda kategorin har Chelsea Balan, Ethan Hodges och lettiska Legzdina nominerats.

I juryn för priset sitter bland andra Max Martin, Tove Lo och Rami Yacoub. Vinnaren i varje kategori får 10 000 dollar och dessutom delas två hederspriser ut på galan som hålls i Musikaliska Kvarteret i Stockholm.

Stjärnproducenten Denniz Pop avled 1998.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!