BTS-stjärnan Jin gör honnör efter att ha muckat från den sydkoreanska armén.
BTS-stjärnan Jin gör honnör efter att ha muckat från den sydkoreanska armén. - Foto: Im Byung-shik/Yonhap via AP/TT

BTS-stjärnan muckar – ska krama tusen fans

En återförening av BTS rycker allt närmare. Nu har Jin, som första medlem i k-popgruppen, gjort klart sin värnplikt och muckat. För att fira ska han krama 1 000 fans.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

På onsdagen kunde Jin göra honnör för sista gången och lämna sitt regemente i Yeoncheon i Sydkorea. 31-åringen var den första i BTS som ryckte in i lumpen, i december 2022, och blir därmed den första som är klar med sin obligatoriska militärtjänstgöring.

Fans hade samlats utanför militärbasen nära gränsen till Nordkorea i väntan på att få se en skymt av sin idol. Flera av bandmedlemmarna hade fått permission och tog emot Jin när han muckade från lumpen.

Ännu fler kommer att få träffa Jin på torsdagen. Då hålls ett stort event i huvudstaden Seoul där pojkbandsidolen ska träffa sina fans och uppträda, med låtar som publiken önskar att få höra.

Inför evenemanget har en stor utlottning arrangerats och 1 000 fans har vunnit första priset – en kram av Jin, skriver BBC.

— Tack så mycket för att ni har väntat på mig. Jag älskar er. Jag ska försöka uttrycka mina känslor i morgon, säger Jin i ett videoinslag som har släppts.

Jin vinkar till alla fans som samlats utanför militärbasen för att se sin idol mucka.

BTS chockade sina fans över hela världen för två år sedan när de sju medlemmarna gick med på att göra lumpen och därmed ta en paus i karriären som gjort dem till ett av världens största pojkband.

I stort sett alla sydkoreanska män tvingas till militärtjänstgöring i åtminstone 18 månader – även internationella popstjärnor.

De andra i gruppen har också ryckt in i det militära, men flera har släppt musik som soloartister det senaste året. BTS har meddelat att gruppen kan återförenas först 2025 när alla har gjort sin plikt.

TT
/
/
/