Lördag 29 Jan
Stockholm

Ytterligare stämning efter dödliga filmskottet

Flera av filmarbetarna har dragit varandra inför domstol efter det dödliga skottet vid inspelningen av västernfilmen 'Rust'. Arkivbild.
Flera av filmarbetarna har dragit varandra inför domstol efter det dödliga skottet vid inspelningen av västernfilmen 'Rust'. Arkivbild. Foto: TT

Den som var ansvarig för skjutvapnen vid inspelningen av västernfilmen "Rust" har stämt leverantören av rekvisita, rapporterar BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I stämningen anklagas denne för att ha levererat en blandning av lösa skott och skarp ammunition till inspelningen.

Det var i oktober förra året som filmfotografen Halyna Hutchins dödades när en revolver som filmstjärnan Alec Baldwin höll i avlossades under en repetition.

Leverantören Seth Kenney har inte kommenterat stämningen. I december förnekade han dock i en intervju att den dödliga ammunitionen kom från honom eller hans företag.

Myndigheterna i Santa Fe har fokuserat sin utredning på hur det kom sig att skarp ammunition fanns på inspelningsplatsen. I december meddelade en åklagare att det kan bli aktuellt med åtal mot enskilda personer.

Händelsen har resulterat i flera tidigare stämningar. Bland annat har den vapenansvariga Hannah Gutierrez-Reeds tillsammans med Baldwin stämts av en ljustekniker.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela