Fredag 16 Apr
Stockholm

"Smaklös otrohetshint och en lysande hunk"

1 av 2
2 av 2

Nyheter24:s Elin Kvist är på plats i Malmö för att hämningslöst såga och till orimlighet hylla bidragen i veckans Melodifestival. Hur sköter sig hunk-Danny? Och vilka flirtar hejvilt på scenen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mello 2012

Missa inte Nyheter24:s "Melodifestivalen"-sajt! Där samlas alla intervjuer och allt backstage snack du borde hålla koll på. Du hittar den här!

Charlotte Perrelli - "The Girl"

Superproffsigt, supersnyggt och superväntat. Precis så här vi trodde att det skulle låta, och precis så här lät det. Schlagrigt så det förslår.

Betyg: 4/5

 

OPA! - "Allting blir bra igen"

Svennebananversion av grekisk folkmusik. Det är ju inte direkt en kuggfråga om denna kommer att gå vidare eller inte. Erfarna musiker som står och låtsasplinkar känns nämligen inte megahett. Det här passar många gånger bättre i kombination med langos eller bäverkebab på ett fullsmockat Möllan under Malmöfestivalen.

Betyg: 1/5

 

Dynazty - " Land of broken dreams"

Headbangande och ohälsosamt höga toner. Garagebandsfeeling och toktight läder. Men även detta har väl sin charm.

Betyg: 3/5

 

Lotta Engberg & Christer Sjögren - "Don't let me down"

Nu kanske man är ung och dum, men sådan här musik signalerar så mycket vetelängd och syjunta att man får ont i magen. Samtidigt flirtar radarparet hejvilt och gör smaklöst nog en hint till sin otrohetsaffär, som ägde rum för typ hundra år sedan. Vet ni Sverige, om ni röstar det här vidare så gör jag slut.

Betyg: 1/5

 

Hanna Lindblad - "Goosebumps"

Trallvänlig tuggummipop i all ära, men när man drar in neonfärger och lättantändliga strechmaterial i leken så är det liksom inte lika roligt längre. Det är absolut inte dåligt, men heller inte särskilt jättebra.

Betyg: 2/5

 

Axel Algmark - "Kyss mig"

Håkan Hellström i lightversion - glad, poppig och galet tillgänglig. Kan mycket väl vara en låt man nynnar på även i sommar, om vi inte svimmat av i epileptiska anfall innan dess. Man blir liksom yr bara av att kolla på killens rekord i konstig modern dans och hipstergung. Typ. Men kan bli riktigt farlig!

Betyg: 3/5

 

Lisa Miskovsky - "Why start a fire"

Vackert, finstämt, musikaliskt och lite, lite tråkigt. Miskovsky kan ju onekligen sin sak, men det är ingen tvekan om att hon har starkare låtar än så här på sitt cv.

Betyg: 3/5

 

Danny Saucedo - "Amazing"

Sådär ja. Efter att ha varit svältfödda på talangfulla hunkar under turnén kliver han äntligen fram. Med en grymt medryckande låt och fantastiska dansskills (som i och för sig försämrar sången en del, men aja). Fast vad i hela fridens namn gör en självlysande måndräkt på hans arma kropp?

Betyg: 4/5

Kommentera
Kopiera länk
Dela