Ubetoo - den osignade musikerns vän

- 14/10/2008, 14:51 -

Svenska Anna-Clara tröttnade på Idol och startade en musiksajt.

Exartisten Anna-Clara Blixt Modin säger att hon är trött på att teveprogram som Idol ska tala om för oss vilken slags musik som är intressant. Hon funderade ett tag på hur hon själv skulle vilja ha det, och kom fram till en idé.

I dag lanserar hon Ubetoo, ett verktyg där osignade musiker kan tjäna pengar på webben. Artisten lägger själv upp sitt material, musik och film, och tjänar sedan 30 öre per klick. Det är gratis för konsumenter, annonsörerna betalar för steken. Satsningen är global.

Anna-Clara var år 2000 med och grundade portalen Stagepool, för folk som söker jobb inom scen- och musikbranschen. Till det här projektet har hon fått med sig personer som Kristoffer Arwin, mannen bakom Pricerunner, och ABBA-musikern Björn Ulveus, skriver Internetworld. Att starta upp i en stundande finanskris är inget hon oroar sig för.

– Jag startade mitt förra företag Stagepool i ungefär samma läge år 2000 då kurserna föll tungt. För det företaget var det bra, resultatet blev att vi arbetade fruktansvärt koncentrerat och kostnadeffektivt, säger hon till DN.

På bara några få år har ett antal svenska musiksajter öppnats på nätet. Vi får se hur Ubetoo står sig mot Spotify och Chilirec. För att inte glömma jättarna Myspace och Youtube.

Skrivet av: