Lördag 8 Maj
Stockholm

Malena Ernman sämre än någonsin

Operadrottningen höll Björkmanklass och blåstes av rysk teve i Moskva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MOSKVA. Malena Ernman visade upp Sveriges sämsta schlagersida och vägrar att ställa upp i något liknande efter storfiaskot i gårdagens schlager-EM.

Inte sedan schlagergeneralen Christer Björkmans insats 1992 med "I morgon är det en annan dag" har Sverige slutat så dåligt när han han blev 22:a.

– Själv vill jag mest hem till barnen nu, och till hotellet och sova. Jag är oerhört trött, säger Malena Ernman till Expressen.

Samtidigt kommer nya uppgifter om att Ernman blåstes av rysk teve, vilket kan ha kostat henne dyra poäng. Under fredagens genrep ombads hon att titta in i fel kamera mitt i uppträdandet, vilket de 42 jurygrupperna bedömde. Ljuset manipulerades och blev för vitt på samma gång som ljudet inte synkades med showen.

Kort därefter vid en kameraupptagning skymde scenkanten Malena Ernmans ansikte och hon försvann fullkomligt ur bild.

– Det blev svart..? Ja, vad säger man, kanske vägde det upp att det var för vitt... Jag vet att jag har gjort vad jag kunnat iallafall.., säger hon till Expressen.

Brittiska The Guardian punkterade Ernmans uppträdande och recenserade öppet:

"Vad är det här? En fyrkantig svensk käke.

Imponerande hylla klädd i döda fåglar. Den är dessutom vit, så passa på att dricka något. Hennes låga register lämnar en hel del att önska. Åhh! Hennes bakgrundssångare håller upp masker som ser ut som sköldpaddor. Uttrycket i ansiktet under sluttonen är hemskt. Hon är en berömd operastjärna, men nu kan bara hundar höra henne. Jesus".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela