Måndag 10 Maj
Stockholm

Rapartisten Dolla skjuten till döds

Unge stjärnskottet Dolla befann sig i LA för att spela in sitt debutalbum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lovande rapparen Dolla sköts till döds utanför välkända shoppingcentret Beverly Center i Los Angeles i går, måndag. Klockan var strax efter tre på eftermiddagen och strosande shoppare flydde i panik när de hörde skotten. Dolla träffades med en eller flera kulor i huvudet. Det är ännu oklart vad som föranledde skotten och hur många som avlossades.

Enligt Dollas pressansvarige, Sue Vannasing, ska det ha förekommit en dispyt tidigare samma dag då Dolla anlände till Los Angeles.

- De följde honom hit för att de visste att det var hit han skulle, säger Vannasing till LA Times. Polisen vill varken förneka eller bekräfta Vannasings uttalande.

21-åringen dödförklarades strax efter skottlossningen på LA-sjukhuset Cedar Sinai.

Enligt Los Angeles-polisen flydde en misstänkt från brottsplatsen i en silvergrå Mercedes SUV, och några timmar efter mordet greps en man på Los Angeles International Airport (LAX). En kvinna som setts beväpnad på brottsplatsen har även tagits in för förhör.

Dolla, vars riktiga namn är Roderick Anthony Burton II, upptäcktes tidigt av storstjärnan Akon. På Dollas debutsingel Who the fuck is that? gästade T-Pain, en annan av dagens stora fixstjärnor inom rapmusiken. Dolla var signad på Akons skivbolag Konvikt Muzik.


Who Is That Video

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela