Rapartisten Dolla skjuten till döds

Unge stjärnskottet Dolla befann sig i LA för att spela in sitt debutalbum.


Lovande rapparen Dolla sköts till döds utanför välkända shoppingcentret Beverly Center i Los Angeles i går, måndag. Klockan var strax efter tre på eftermiddagen och strosande shoppare flydde i panik när de hörde skotten. Dolla träffades med en eller flera kulor i huvudet. Det är ännu oklart vad som föranledde skotten och hur många som avlossades.

Enligt Dollas pressansvarige, Sue Vannasing, ska det ha förekommit en dispyt tidigare samma dag då Dolla anlände till Los Angeles.

- De följde honom hit för att de visste att det var hit han skulle, säger Vannasing till LA Times. Polisen vill varken förneka eller bekräfta Vannasings uttalande.

21-åringen dödförklarades strax efter skottlossningen på LA-sjukhuset Cedar Sinai.

Enligt Los Angeles-polisen flydde en misstänkt från brottsplatsen i en silvergrå Mercedes SUV, och några timmar efter mordet greps en man på Los Angeles International Airport (LAX). En kvinna som setts beväpnad på brottsplatsen har även tagits in för förhör.

Dolla, vars riktiga namn är Roderick Anthony Burton II, upptäcktes tidigt av storstjärnan Akon. På Dollas debutsingel Who the fuck is that? gästade T-Pain, en annan av dagens stora fixstjärnor inom rapmusiken. Dolla var signad på Akons skivbolag Konvikt Muzik.


Who Is That Video

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.