Idol-Yazmina var mobbad

- 17/10/2008, 15:22 -

Yazmina Simic: Åren som mobbad gav mig stora ambitioner.

Det är inte sällan som framgångsrika personer berättar att de blivit mobbade under sin uppväxt. Det brukar ha sett ut så här:

Personen har ett intresse och går sin egen väg. Det finns en grupp i skolan. Vissa gruppmedlemmar blir avundsjuka på personen, som klarar att leva utanför gruppens sällskap. För personen blir plötsligt livet surt.

Så var det för 16-åriga Yasmina Simic, en av tjejerna i årets Idol. Under fyra år blev hon knuffad i skolkorridorerna, kallad för ful och tjock. Allt började när hon gick i sexan och deltog i "Lilla Melodifestivalen".

– De sa att jag inte "skulle tro att jag var något" och sånt. Jag gjorde också en del modelljobb. Och det gjorde ju inte saken bättre, skriver Expressen.

När hon började gymnasiet blev allting bättre. Där kunde hon äntligen andas igen. I dag kan hon se att åren av mobbing ändå gav henne ambitioner och kämpaglöd.

– Jag hade väldigt tuffa år. Men sången räddade mig. Och det är därför jag står här på "Idol" i dag. Så till alla mobbade vill jag säga, sluta aldrig tro på dig själv! skriver Expressen.

Nyheter24 håller tummarna för Yazmina och hoppas att fler unga vågar gå sin egen väg. I kväll sjunger Yasmina "Born to make you happy".

Se Yazmina sjunga "What a wonderful word"

Skrivet av: