Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carolas hemliga USA-satsning

- 02/06/2009, 10:17 -

Söker inspiration i Nashville.

Carola Häggqvist tar nu ett kliv upp på karriärstegen och satsar på en eventuell utlandslansering i USA. Den folkkära artisten befinner sig just nu i USA där hon bland annat söker inspiration i Nashville inför kommande skivinspelningar.

– Dels har hon sjungit på sin gode vän Jim Chaffees bröllop, han var tidigare vd för skivbolaget Word records. Dels har hon uppträtt med ett liveband i Franklin, stället hon spelade på ligger granne med Hannah Montanas hem, berättar Anders Johansson, Carolas A&R (coach) för Expressen.

Carola gör resan i ett privat syfte, men på bröllopet hon sjöng på fanns högt uppsatta personer inom den amerikanska skivindustrin och bokningsbranschen.

Hon uppges även ha haft kreativa möten med amerikanska producenter och låtskrivare. Johansson avslöjar att det finns utlandsplaner och ett gäng skividéer som hon jobbar på.

– Hon jobbar just nu på flera parallella spår, det kan bli en pop- rock- eller julskiva, säger Johansson till Expressen.

Skrivet av: