Söndag 13 Jun
Stockholm

Lykke Li blir lycklig av knark

SVT censurerar uttalande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT:s dokumentärserie Sommaren med Lykke, där tevetittarna får följa artisten Lykke Li, fick drastiskt redigeras om. Anledningen är att man var tvungen att censurera ett uttalande om knark som Lykke gör.

I dokumentären får Lykke frågan om vad lycka är för henne. Då stirrar hon rakt fram och svarar:

– När jag är lycklig? Ecstasy.

Hon tänker efter en stund i tystnad och tillägger:

– Men jag skulle inte rekommendera det, för man blir helt olycklig också efteråt. Men lycklig, vad då? Man är lycklig ibland. En sekund efter att man har spelat, eller man är kär en sekund, eller äter choklad en sekund, röker braja en sekund. Det är bara glimtar, jag tror inte på lycka, säger Lykke i dokumentären enligt Expressen.

Uttalandet blev lite väl magstarkt för SVT som väljer att redigera om dokumentären eftersom uttalandet inte kändes rätt att ha kvar.

– Samtalet om drogerna kändes det bättre att lyfta ur programmet. Alla annat är skitbra, helt fantastiskt. Serien är grym, säger programmets producent Henrik Burman till Expressen.

Lykke själv vill inte kommentera varken uttalandet eller det faktum att SVT har censurerat det. Serien hade premiär under måndagen. Totalt kommer 17 avsnitt av serien att visas i sommar.

Lykke Li:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela