Timbuktu åker till Afrika

Åka tillbaka till rötterna som Dr Alban rappade.


Rapparen Jason Timbuktu Diakité ska göra sin livs resa. Han ska till Afrikas hjärta. Nästa vecka reser han till väldiga Kongo för att göra reportage till Musikhjälpen.

– Det är en once in a lifetime-chans att få åka till Afrikas hjärta. Och att få göra det för en god sak är helt oerhört gött. Det känns viktigt, mycket viktigare än att släppa platta och sånt skit! säger Timbuktu till Sydsvenskan.

Skånepågen är påläst om den väldiga kontinentens levnadsvilkor. Han har pratat med expertis som kan tänka sig veta hur man lever i ett afrikanskt land. En med kunnande är Timbuktus pappa som kommer från Mali i Afrika. Timbuktu känner sig förberedd.

– Dels har jag läst så mycket jag har kunnat. Sedan har vi pratat med så många som möjligt, till exempel en Kongoexpert och min far som jobbar med mänskliga rättigheter. Men sen vet vi inte vad som väntar, jag tror det blir en spark i ansiktet.

– Vi åker ner för att lyssna på människors berättelser, människor som befinner sig på flykt i den värsta humanitära katastrofen just nu. Det är ett land där det har begåtts oerhörda grymheter sedan slutet av 1800-talet, Kongo har lidit för sina rikedomars skull, rikedomar vi i väst har dragit nytta av, säger Timbuktu till Sydsvenskan.

Timbuktu har en skiva på gång där han släppt låtar på nätet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!