Torsdag 21 Okt
Stockholm

Tufft för arrangörerna i sommar

Stora förluster till föjd av svikande publik och inställda spelningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenska musiksommaren bjuder på mer än någonsin, men arrangörerna lider av inställda spelningar och svikande publik.

– Det är tufft för svenska artister i år, de enda som har flyt är väl Diggiloo-turnén, säger Cenneth SangréCS Event.

Sommarens välfyllda spelschema innebär stor konkurrens mellan artisterna. När artister som Bruce Springsteen, Madonna och U2 kommer till Sverige sviker fansen.

– Det är tufft för svenska artister. Samma människor vill se Madonna och Tomas Ledin, då väljer man Madonna, säger Cenneth Sangré på CS Event som bland annat jobbar med Lena och Orup, Tomas Ledin och Diggiloo.

– De stora produktionerna med svenska artister dröjer det nog innan vi ser igen. Ledin har i dag konkurrens av små evenemang som finns i varenda stad. Diggiloo har sålt ut de flesta av sina turnéstopp och har ett snitt på drygt sex tusen besökare. Några exakta siffror finns ännu inte för de olika turnéerna.

– Vi har flera stora utländska och svenska artister i sommar, det är helt klart stor konkurrens, säger Catarina Oscarsson på konsertarrangören Live Nation.

Hultsfredsfestivalen och Where the action is i Stockholm gick med förlust, och det är ännu oklart om Hultsfredsfestivalen kommer att hållas igen överhuvudtaget. Peace and Love i Borlänge och Arvikafestivalen har dock klarat sig bra uppger Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela