Filthy stor i Japan

Magnus Lidehälls låtar gör nu succé i fjärran östern.


UPPSALA. Under Afasis & Filthys förra turné kläckte duon en idé om att skriva några låtar tillsammans och skicka dessa till ett antal japanska producenter.

Sagt och gjort. Den första låten de skrev, Can't get back, blev genast antagen av ett japanskt skivbolag. Nu skördar låtskrivarna framgångar med singeln Rain is fallin som pojkbandet w-inds har spelat in.

– De ville ha något mer efter den första låten och Rain is fallin är mer som ett beställningsjobb. De kan vara väldigt specifika med vad de vill ha och man vet aldrig vad som blir av låten efter att man har skickat i väg den. Till exempel har de lagt en rätt dålig rap på Rain is fallin som vi aldrig skulle ha gjort själva. Det säger Magnus Lidehäll, mer känd under rapaliaset Filthy.

Att den japanska musikindustrin är mer kommersiellt inriktad än den svenska har Filthy märkt av tydligt.

- Till Rain is fallin har de till och med slängt med ett par 3D-glasögon som man ska ha när man tittar på videon, berättar han för Uppsalas Nya Tidning.

Men även i Sverige går det bra för Magnus Lidehäll. Tillsammans med Jakob Olofsson och rapparen Promoe ligger han bakom en av årets svenska sommarhits - Svennebanan.

Pojkbandet w-inds hit Rain is fallin:

Promoes sommarplåga Svennebanan:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!