AC/DC utklassar englandslistan

Nya albumet rullar fram som en ångvält.


Gamla 70- och 80-talsrockarna AC/DC har gjort det igen. Klättrar upp till förstaplatsen på den engelska albumlistan. Senaste gången bandet lyckades med den bedriften var för 28 år sedan, närmare sagt 1980 och då hette albumet "Back in Black".

Nu heter ettan "Black Ice" och att albumet klättrat upp till toppen är inte bara en bedrift i sig, de gamla rockrävarna har bestämt sig för att inte släppa albumet till försäljning på nätet. Att albumet ändå säljer så bra är en ovanlighet i dag.

En förklaring till den oväntade succén kan vara att albumet släppts i en orolig ekonomisk period där lyssnarna väljer att köpa något de känner igen och känner sig trygga med. När förra listettan släpptes rådde det likartad stämning i världen.

De andra banden på albumlistan får nöja sig med att sälja ungefär hälften så många skivor som AC/DC.

Youtube: Lyssna på en av AC/DC:s mest framgångsrika hits, Highway to hell:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Här är årets makthavare i ”Maktbarometern” – puttar ner familjen Lundell

1 timme sedan

Cullberg-stipendiet till streetdans-stjärna

1 timme sedan
Årets Birgit Cullberg-stipendium går till dansaren, koreografen och producenten Erik Linghede. I Konstnärsnämndens motivering beskrivs han som "en av streetdans-Sveriges konstnärliga förgrundsgestalter".

Hon är Dagermans dotter – och ambassadör

2 timmar sedan
Hon var först tveksam till att skildra sina föräldrars "konstnärsäktenskap". Nu har hon skrivit en bok där hon skildrar deras korta tid tillsammans.

Uno Svenningsson på turné

2 timmar sedan
Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.

Nya samtal kring skådespelarstrejk

idag 03:16
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.