AC/DC utklassar englandslistan

Nya albumet rullar fram som en ångvält.


Gamla 70- och 80-talsrockarna AC/DC har gjort det igen. Klättrar upp till förstaplatsen på den engelska albumlistan. Senaste gången bandet lyckades med den bedriften var för 28 år sedan, närmare sagt 1980 och då hette albumet "Back in Black".

Nu heter ettan "Black Ice" och att albumet klättrat upp till toppen är inte bara en bedrift i sig, de gamla rockrävarna har bestämt sig för att inte släppa albumet till försäljning på nätet. Att albumet ändå säljer så bra är en ovanlighet i dag.

En förklaring till den oväntade succén kan vara att albumet släppts i en orolig ekonomisk period där lyssnarna väljer att köpa något de känner igen och känner sig trygga med. När förra listettan släpptes rådde det likartad stämning i världen.

De andra banden på albumlistan får nöja sig med att sälja ungefär hälften så många skivor som AC/DC.

Youtube: Lyssna på en av AC/DC:s mest framgångsrika hits, Highway to hell:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

1 timme sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

1 timme sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

1 timme sedan
Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.