Tisdag 21 Sep
Stockholm

Sista chansen se bandet som skapade EMO

Get up Kids har hyllats för sin punkpop men avskyr dagens emo och säger adjö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Get up Kids är mitt uppe i sin avskedsturné. Efter förra årets reunion har de besökt festivaler för att fira tioårsjubileumet av deras succéalbum Something to write home about. En skiva som gjorde dem till ett av de största banden och tog punkpojkar från att vara ett garageband till att turnéra med band som Weezer, Ozma och Green Day.

Bandets kännetecken har aldrig varit ångestladdade texter utan mer deras mer melodiösa poppunk som hade paketerats snyggt utan att tappa hardcorens explosivitet.

I början av tvåtusentalet bytte bandet helt rikting och gick mot ett mer lättsamt sound. Bandet splittrades 2004 kort efter sitt fjärde album, gubbeposet Guilt Show. Finalen blev en en stor avslutningsspelning i hemstaden Kansas City, som senare gavs ut som skiva.

Bandmedlemmarna gick vidare till egna projekt, bland annat sångaren Matt Pryors enmansband New Amsterdams. Att bandet sedan gick ihop förra året igen var bara tillfälligt.

De har motvilligt kallats för bandet som skapade emo och artister som Pete Wentz från Fall Out Boy och Mark Hoppus från Blink-182 har hyllat dem som inspirationskällor. Något som gitarristen Jim Suptic till och med sagt sig be om ursäkt "om han varit med att skapat" i en intervju med Drowned in Sound, där han även beklagade sig att punkpubliken bytts ut mot "neontröjor".

I går spelade de på Pukkelpop-festivalen och efter den slutsålda och bejublade spelningen i London i onsdags väntar Tyskland och Italien. Den 30 augusti i Bologna är sista chansen att se emo-pionjärerna i Europa.

De sista datumen.

  • 22 augusti Area 4 Festival Lüdinghausen
  • 23 augusti Uebel & Gefaehrlich Hamburg
  • 25 augusti Postbahnhof Berlin
  • 26 augusti E-Werk Erlangen
  • 27 augusti Backstage Munich
  • 28 augusti Abart Zurich
  • 29 augusti Eastpak Etnika Ceccano
  • 30 augusti Estragon Bologna

The get up Kids spelar Ten Minutes på The Bamboozle.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela