Pengar tillbaka för Dollykonsert

Ljudet höll inte måttet. Nu får konsertpubliken pengarna tillbaka. (TT)


Ljudet på Dolly Partons konsert på Malmö Stadion i juni var så dåligt att arrangören, Nöjes- och Kulturbolaget i Malmö, ska betala en del av biljettpengarna tillbaka till sju personer som anmälde konserten som mer eller mindre misslyckad, anser Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

De har enligt ARN rätt till ett prisavdrag med 30 procent på de biljetter de köpte till sig själva och kamrater. ARN konstaterar i sitt beslut att klagomålen om att konserten var kraftigt försenad, att delar av publiken stod upp och skymde sikten och att storbildsskärmarna inte fungerade den första halvan av konserten inte är sådant som kan vara ersättningsgrundande fel.

Det är däremot anmärkningarna på den dåliga ljudkvaliteten under konsertens först halva. Även utan uttryckliga utfästelser måste en konsument ha rätt att förutsätta att ljudet ska ha sådan kvalitet att det åtminstone i huvudsak är möjligt att höra vad som sjungs, spelas och sägs från scenen. Det är ett väsentligt fel som ger rätt till ett skäligt prisavdrag, säger ARN i besluten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Fler avhopp från artister inför Eurovision

Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

1 timme sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

1 timme sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.