Söndag 18 Apr
Stockholm

Pengar tillbaka för Dollykonsert

Ljudet höll inte måttet. Nu får konsertpubliken pengarna tillbaka. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ljudet på Dolly Partons konsert på Malmö Stadion i juni var så dåligt att arrangören, Nöjes- och Kulturbolaget i Malmö, ska betala en del av biljettpengarna tillbaka till sju personer som anmälde konserten som mer eller mindre misslyckad, anser Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

De har enligt ARN rätt till ett prisavdrag med 30 procent på de biljetter de köpte till sig själva och kamrater. ARN konstaterar i sitt beslut att klagomålen om att konserten var kraftigt försenad, att delar av publiken stod upp och skymde sikten och att storbildsskärmarna inte fungerade den första halvan av konserten inte är sådant som kan vara ersättningsgrundande fel.

Det är däremot anmärkningarna på den dåliga ljudkvaliteten under konsertens först halva. Även utan uttryckliga utfästelser måste en konsument ha rätt att förutsätta att ljudet ska ha sådan kvalitet att det åtminstone i huvudsak är möjligt att höra vad som sjungs, spelas och sägs från scenen. Det är ett väsentligt fel som ger rätt till ett skäligt prisavdrag, säger ARN i besluten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela