Sveriges bästa musikbloggar

"Målet är världsherravälde."


Efter succén med Festival24 kunde inte Nyheter24:s bildredaktör Linn Stålberg riktigt slita sig från bloggskrivandet.

Därför är hon nu tillbaka med ny blogg, men med liknande koncept.

–Jag kommer proppa bloggen full med musik, tävlingar, konserter och även följa med artister in i logerna och ta reda på vad de gör innan spelningar samt ha massor, massor med bilder, säger Linn till Nyheter24.

Själv har den 20-åriga Leksandstjejen en förkärlek för musik i största allmänhet.

–Men för att nämna några band som ligger hett till just nu så är det The Antlers, St. Vincent och The XX.

De senaste hittar in på Linns spellista: Nu lever vi.

Kika in på "Music is here" och följ Linns bloggäventyr:

–Den kommer att kicka ass!

Men det är inte bara Linn som kommer att blogga om musik. Även artisterna Jonna Lee och Lasse Lindh, som du också kunnat följa på Festival24, har lovat att fortsätta dela med sig av sina liv.

–Mitt mål är världsherravälde, säger Jonna Lee till Nyheter24.

Den skönsjungande artisten, låtskrivaren och programledaren lovar läsarna en fartfylld resa där ni får följa med på Lees turnéer, en inblick i studiolivet och så klart när hon leder P3 Live Session.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta musikminne från 2009?

–Bästa: Det finns många, men ett var Arvikafestivalen i år. Spelade precis innan Depeche Mode och hade ett grymt gig.Direkt efter gick vi ner tillsammans med publiken och såg på deras konsert och vädret var ljuvligt.

–Värsta: Kan nog vara dagen efter när vi kom tilltufsade från Arvika till Motala och vädret var skit och strömmen gick 3 gånger redan i första låten på grund av en fuktskada. Men det blev ganska fint till slut även det, när vi väl kom igång.

Följ Jonna Lee här.

Även den svenska singer-songwritern Lasse Lindh hänger kvar på Nyheter24. Och målet för Lasse är inget mindre än att ger er läsare Sveriges – kanske världens – absolut bästa blogg.

–En blogg om ingenting och det enda som betyder någonting. För mig alltså. Mitt hjärta: vad som finns i det och vad det utsätts för. Det kommer blir roligt, sorgligt, pretentiöst, fånigt, trippat. Jag tror på fullt allvar att det kommer bli Sveriges – kanske världens – absolut bästa blogg, säger Lasse Lindh till Nyheter24.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta musikminne?

–Sämst är allting som har att göra med Tomas Ledin. Bäst kommer alltid vara varje gång man gör en bra spelning.

2001 slog Lindh igenom stort i Sydkorea efter att hans låt ”C’mon through” valdes som tema i den populära sydkoreanska teveserien Soulmate. Sedan dess har han etablerat sig som en stor artist i landet. Nu är planen att flytta dit.

–Jag flyttar till Seoul för att leva livets glada dagar.

Följ Lasse Lindh och vägen till framgång för en svensk songwriter i Sydkorea. Läs bloggen här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!