Så blir festivalsommaren 2010

Sommarens fest har knappt tagit slut - planeringen inför nästa är redan igång.


Du kanske just har tvättat bort den sista leran från liggunderlaget och börjat pusta ut en smula efter den hektiska festivalsommaren 2009?

Då är det bara ta ett djupt andetag och ställa in peppväxeln på max igen, för nu har nämligen planeringen för nästa år börjat på allvar.

Sveriges två största festivaler numera - Peace & Love-festivalen i Borlänge och Sweden Rock Festival i Sölvesborg - släppte båda sina biljetter till nästa sommars festivaler i går.

Sweden Rock har efter årets rekordsiffra, 35 200 personer, sänkt kapaciteten till maximalt 33 000 besökare när festivalen går av stapeln 9-12 juni nästa år.

Peace & Love, som 2009 slog svenskt festivalrekord med 41 685 besökare, arrangeras nästa år 28/6 till 3/7, vilket gör att fesitvalen krockar med danska Roskildefestivalen.

– Arvika har krockat med Roskilde de två senaste åren och ändå blivit en succé, målgrupperna är så pass olika, säger Peace & Loves festivalchef Patric Hammar till Dalademokraten.

Samtliga nämnda tre festivaler kommer att krocka med fotbolls-VM i Sydafrika - som spelas 11 juni till 11 juli, vilket dock brukar lösa sig med storbildsvisningar på festivalen för den som är intresserad av både musik och fotboll.

Arvikafestivalen drabbas dock inte av någon fotbollskrock eftersom den ligger 15-17 juli. Festivalen som har omgetts av krisrykten eftersom de tvingats söka kommunalt stöd för att kompensera en förlust från årets festival, då bland andra giganterna Depeche Mode spelade.

Gällande rockklassikern Hultsfredsfestivalen, som haft öppna ekonomiska problem och varslade personalen i somras, ser beskedet glädjande ut.

Förutsatt att festivalen kan sälja en av sina fastigheter till kommunen räknar man med att kunna arrangera en festival i Hultsfred även nästa sommar, uppger branschtidningen Musikindustrin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.