This is it släpptes 1991 - av annan artist

Anka gav låten till den okände sångaren Sa-Fire.


Michael Jacksons nya singel This is it har fått enorm uppmärksamhet i medierna sedan den lanserades under natten till måndag.

Men det som diskuteras är inte hur bra låten är utan vem det egentligen är som har gjort den.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat har det avslöjats att världsartisten och musikproducenten Paul Anka är medförfattare till låten och får 50 procent av rättigheterna.

Nu görs det ett nytt avslöjande. Det är nämligen så att låten har lanserats förut.

Anka och Jackson spelade in låten under titeln I never heard för att den senare skulle finnas med på ett av Ankas album. Man bestämde dock att låten inte platsade på albumet.

Jackson behöll bandet med inspelningen, men gav senare tillbaka det till Anka som i sin tur år 1991 gav låten till den okände sångaren Sa-Fire.

Det var 18 år sedan. Om de visste vilken uppståndelse det skulle bli så många år senare hade de nog tänkt om.

Både I never heard och This is it har samma pianomelodi, men i den senare versionen har man lagt till en kör med Jacksons bröder, skriver The Independent.

I never heard med Sa-Fire:

This is it med Michael Jackson:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

1 timme sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.