Tisdag 29 Nov
Stockholm

Nya rapduon Far och son

En supergrupp i hiphop-sverige eller electrorappens motsvarighet till The Tears?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll har rapduon Far och Son sin enda spelning i år på Lava Kulturhuset i Stockholm. Den avslutar ett spännande arbetsår för två av Sveriges intressantaste inom modern hiphop. Deras senaste singel Panik spelas för jämnan på radio men det är via kanaler som Youtube bandet når ut till sina fräsiga fans.

Frej Larsson från Slagsmålsklubben och Maskinen som gjorde landsplågan Alla som inte dansar är våldtäktsmän och Simon Gärdefors från Las Palmas och radioprogrammet P3 Populär. På sina egna håll är de några av Sveriges flitigaste festivalakter. Nu kör de ihop.

Nyheter24 tog ett snack med bandet som påminner om Adam Tensta utan urbant komplex.

– Far och Son är en rapduo med mycket elektroniska beats. Frej gör beatsen och jag skriver låttexter med min egna speciella särprägel, säger Simon Gärdefors.

– Vi har samarbetat länge men då under andra namn och konstellationer. Frej har hoppat in med Las Palmas och jag har "featet" på Frejs grejer. Men Far och Son är det bara vi två. Vi satsar stort och har en skiva på gång.

Simon Gärdefors gör inte bara musik. Han ritar även serier. Simons senaste serieroman Simons 120 dagar är Ordfronts mest sålda.

– Jag åker till Mexiko nu i december och sen har jag ett nytt seriealbum på gång. Det kommer bara vara skämtteckningar och ska heta Nybuskis.

Videon för Far och Son - Panik

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.