Lundell i storbråk om nya skivan

Nya skivan Omaha har orsakat storbråk mellan Ulf Lundell och Kjell Andersson.


Nya skivan Omaha har blivit en riktig storsäljare. Men den verkar också ha varit anledningen till ett storbråk mellan de gamla kollegorna Ulf Lundell och Kjell Andersson. En återförening som knappast blev en hit.

- Det var krasch dag två. Han kan verkligen klampa in som en elefant i en porslinsbutik, säger Ulf Lundell till Expressen och fortsätter:

- Han lägger ner ett enormt engagemang, men det gränsar till despoti och diktaturfasoner. Det har varit en strid.

Enligt Ulf Lundell själv fick han använda diplomatiska varvat med ultimatum för att få arbetet att fungera. Men slutdomen är ändå hård.

- Jag skrev till Kjell att det var den värsta skivinspelningen jag varit med om, vi ses om sju år, säger Ulf Lundell enligt Expressen.

Men missnöjet med den nya albumet Omaha blivit för mycket för artisten. Nu släpper han sin egen version av skivan. Missnöjet är extra stort med låten "Innan 20 på 19". Bara en av de låtar som Lundell anser att Kjell Andersson förstört med alltför mycket synt och körsång. Men om den nya skivan säger han:

- Den ska ut om en månad. Där finns inga pålägg, inga körer. Det är en fantastisk bra platta, säger Ulf Lundell till Expressen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

1 timme sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

2 timmar sedan
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

idag 08:25
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.