Sonen: "Han skadade min hörsel"

Lennons agressionsproblem avslöjade.


– Han skulle lära mig hur man skar upp och åt en stek. Jag tror det var den kvällen då han blev riktigt upprörd på mig. Jag tror att det var för att jag jag gjorde någonting fånigt med steken. Det slutade med att han skrek på mig väldigt, väldigt högt. Det gick så långt att han skadade min hörsel och jag var tvungen att åka till sjukhuset, berättar Sean Lennon, 32 år, till NY Post.

Sean, vars pappa hette John Lennon och mamma heter Yoko Ono, avslöjar händelsen i den nya biografin om Beatles-ikonen Lennon skriven av författaren Philip Norman.

Även om John Lennon var känd för sina mjuka budskap om kärlek och fred var tydligen temperamentet hemma högt och agressivt. Men Lennon var medveten om det.

– Jag kommer ihåg att jag låg på golvet och hade ont och han höll om mig medan han sa "Jag är ledsen". Jag kommer ihåg en gång när han råkade klämma mitt finger i en tung trädörr. Han blev väldigt upprörd över händelsen. En annan gång hoppade vår katt Alice ut genom fönstret för att jaga en duva och dog, och det var den enda gången jag tror att jag någonsin såg min pappa gråta.

Vad tycker sonen om Johns karriärändring då han lämnade Beatles för att starta band med sin kärlek Yoko?

– För mig var som när Matisse vände konsten ryggen och bestämde att allt han ville säga konstnärligt sett från och med då skulle ske genom några enkla former uklippta från papper. Det skulle vara som om Elvis lämnade Las Vegas på 70-talet för att börja spela i punkband.

Ja, Sean Lennon verkade inte riktigt själv kunna förklara vad han tycker om pappans karriärval. Men nog vet båda han och de flesta om att boken kommer bli en storsäljare då den kommer ut i butikerna nästa månad.

Se John Lennon:s video "Imagine" tillsammans med Yoko Ono:

Skrivet av:

Senaste nytt

På Spåret 2023-2024: Husband och artister i årets säsong

1 timme sedan

Boksuccén blir animerad långfilm

3 timmar sedan
Bokserien med mössen "Musse & Helium" av författaren Camilla Brinck blir animerad långfilm. Serien har sålts över 3,5 miljoner exemplar i Norden och filmen riktas till flera länder.

Jonatan Unge på egen turné: "Ångestladdat"

3 timmar sedan
Nästa år åker Jonatan Unge ensam på ståuppturné för första gången. Vad han ska prata om har han än så länge ingen aning om. Jag vill uppmana publiken att ha väldigt låga förväntningar, säger han.

"Only murders in the building" får ny säsong

igår 21:30
Komediserien "Only murders in the building" får en fjärde säsong, skriver Variety.

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

igår 20:16
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

igår 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.