Grattis Britney!

I dag fyller Britney Spears 27 år, och Nyheter24 vill självklart passa på att gratulera.


Den andra december 1981 föddes en liten flicka i den amerikanska södern. Något skulle dock komma att skilja henne från sina jämnåriga grannar. Som elvaåring gjorde hon sitt första framträdande i teve, och året därpå blev hon barnstjärna i Mickey Mouse Club. Den vi pratar om är givetvis ingen mindre än Britney Spears.

Under två år kunde amerikanska barn se en ung Britney dansa och sjunga tillsammans med andra kommande stjärnor som Christina Aguilera och JC Chasez från 'N Sync. Det var också här som Britney träffade sin första stora kärlek, R&B-stjärnan Justin Timberlake.

1998 släppte fröken Spears singeln "...Baby one more time" med dunder och brak. Debutalbumet som följde, sålde i hela 25 miljoner exemplar och succén var ett faktum.

På de tre år som följde hann Britney släppa tre album och åka på turné tre gånger. Alla ville ha Britney Spears. Men allt var inte frid och fröjd. Britney Spears, som hävdade sin oskuld, blev ständigt förföljd av påhopp om att hon opererat brösten och haft sex. Något som förnekades in i det sista då en del av hennes image var sin kristna tro.

2002 gjorde Britney sin filmdebut i "Crossroads". Strax därefter sprack förhållandet mellan henne och Justin Timberlake en gång för alla. Efter ett misslyckat försök att starta en restaurang i New York, bestämde sig Britney att ta en välförtjänt paus på sex månader.

Comebacken på MTV-galan var minnesvärd. Tillsammans med Christina Augilera framförde hon Madonnas 80-talshit "Like a virgin", och kysste originalartisten. Kort därefter släpptes en duett mellan Britney Spears och Madonna, som även den osade av homoerotik.

Det var vid nyårsskiftet 2004 som något började gå snett. Britney gifte sig i Las Vegas på fyllan med barndomsvännen Jason Alexander. Äktenskapet annulerades redan efter 55 timmar, och den perfekta fasaden fick sig en rejäl törn. Bara några månader senare gifte sig Britney Spears med Kevin Federline, som tidigare varit hennes bakgrundsdansare.

Britney blev ganska snart gravid med sin första son Sean Preston. Ett halvår efter födseln konstaterades det att hon var gravid igen. Den tolfte september 2006 föddes Jayden James. Den sjunde november samma år ansökte stjärnan om skilsmässa från Kevin Federline.

Karusellen snurrade snabbare och snabbare. Helt plötsligt var Britneys bästa vän Paris Hilton. Varje helg gick åt till att festa, och den forna kyskheten var som bortblåst när bild efter bild på stjärnan utan trosor publicerades. När Britney slutgiltigen rakade av sig allt hår i februari 2007 blev många, trots allt, chockade.

Bilder föreställandes en galen, småmullig Britney Spears som slogs med ett paraply kom ut. Stjärnan åkte in och ut från rehab, och blev inlagd på psykakuten efter en panikattack. Ändå tyckte någon att det var en bra idé att låta Britney uppträda på MTV-galan med sin singeln "Gimme more". Tyvärr blev det ingen större succé, och tidningarna hånade stjärnans tafatta danssteg, småplufsiga mage och dåliga extensions.

Sen var det tyst i några månader. Britney förlorade vårdnaden om sina barn, och fick verkligen en anledning att ta tag i sina problem. Efter månader av hårdträning kunde vi i september i år äntligen få se en gnistrande och leende Britney Spears igen, då hon tog emot pris efter pris på MTV-galan. Äntligen hade hon fått sin revansch. Den femtonde september meddelades också att hennes sjätte studioalbum ska släppas den andra december 2008, alltså i dag.

Med singeln "Womanizer" från det nya albumet "Circus" klättrade Britney rakt in som nummer ett på den amerikanska billboardlistan. Det blev hennes första förstaplaceringen sedan "...Baby one more time". Hon vann flera priser även på den europeiska MTV-galan, och gästade en av Madonnas konserter.

I mars nästa år drar Britney Spears ut på ytterligare en turné, och som en liten födelsedagspresent till fansen avslöjades i dag alla datum. Alla vill ha Britney igen. Nyheter24 håller tummarna för att hon klarar det den här gången.

Grattis Britney på 27-årsdagen!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!