Måndag 2 Aug
Stockholm

Årets nomineringar till Grammy

Rapparen Lil Wayne och rockbandet Coldplay dominerar med flest nomineringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går meddelades de nominerade inför Grammygalan. Rapparen Lil Wayne och brittiska bandet Coldplay leder stort, med åtta respektive sju nomineringar vardera.

Det gick också bra för Jay-Z, Kanye West och Ne-Yo som fick sex nomineringar var. Skönsjungande John Mayer och kultbandet Radiohead var några av dem som fick fem nomineringar.

Artisterna var glada och många är förväntansfulla över vilka som egentligen kommer att kamma hem priserna.

Men det är en malplacerat tillfälle för musikindustrin att hylla artisterna. De senaste åren har det gått allt sämre för cd-försäljningen och musiknedladdningar är inte tillräckligt lönsamma. Dessutom är det dyrt för många att gå på konserterna, som oftast kostar minst 500 kronor per biljett.

– Det har verkligen påverkat turnerande artister, eftersom folk inte köper cd-skivor lika mycket längre. Inkomsten för artisterna har sjunkit drastiskt, säger sångerskan Sheryl Crow, enligt CNN.

Skivbolag kämpar med att bekämpa piratkopiering och direkt marknadsföring från artister. Radiohead erbjöd till exempel sina fans att ladda ner deras senaste skiva, "In Rainbows" gratis från nätet.

– Jag tycker inte att det går så hemskt. Men jag vet att folk känner så. Det går sämre för folk som är vana att tjäna tiotals miljoner om året till bara några miljoner per år. För dem känns det antagligen som ett finansiellt Armageddon, menar den förre musikproducenten Moses Avalon.

Se mer här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela