Onsdag 17 Aug
Stockholm

Företag tar över Jazzfestivalen

Festivalen blir en "värdefull tillgång", uppger finansmannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stockholm, sommar, sol och jazzfestivalen. För många stockholmare men även svenskar i övrigt är festivalen en återkommande ljuspunkt under sensommaren. I dag står det klart att den säljs.

Ny majoritetsägare blir finansfamiljen Jensen som går in som finansiär med med drygt 5,1 miljoner kronor. Familjen är därmed ny majoritetsägare i företaget Stockholm International Blues & Jazz Festival AB.

Ny styrelseordförande blir förra SVT-vd:n och Expressen- och DN-chefredaktören Christina Jutterström. Till en början kommer Ingvar Jensen att vara vd.

"Vi vill föra arvet vidare, utveckla festivalen och arbeta långsiktigt med ordnad ekonomi", skriver Ingvar Jensen i ett pressmeddelande, enligt DN.

Den nya festivalgeneralen, Gunnar Lagerman, kommer ha det övergripande ansvaret för festivalens utformning. Lagerman var med och startade föreningen Rockparty, som arrangerar Hultsfredsfestivalen.

När DN når honom är han fåordig. Hur och i vilken riktning festivalen kommer att förändras får vi inte reda på.

–Ja du, det hoppas jag att jag kan svara mer på om några veckor. Jag har precis i dag (tisdag) börjat på allvar, säger han till DN.

Familjen Jensen har gjort sig en förmögenhet på elektronik. 2006 sålde Jensens 85 procent av sitt ägande i elektronikkomponentbolaget Elfa och fick in en dryg miljard kronor.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.