Företag tar över Jazzfestivalen

Festivalen blir en "värdefull tillgång", uppger finansmannen.


Stockholm, sommar, sol och jazzfestivalen. För många stockholmare men även svenskar i övrigt är festivalen en återkommande ljuspunkt under sensommaren. I dag står det klart att den säljs.

Ny majoritetsägare blir finansfamiljen Jensen som går in som finansiär med med drygt 5,1 miljoner kronor. Familjen är därmed ny majoritetsägare i företaget Stockholm International Blues & Jazz Festival AB.

Ny styrelseordförande blir förra SVT-vd:n och Expressen- och DN-chefredaktören Christina Jutterström. Till en början kommer Ingvar Jensen att vara vd.

"Vi vill föra arvet vidare, utveckla festivalen och arbeta långsiktigt med ordnad ekonomi", skriver Ingvar Jensen i ett pressmeddelande, enligt DN.

Den nya festivalgeneralen, Gunnar Lagerman, kommer ha det övergripande ansvaret för festivalens utformning. Lagerman var med och startade föreningen Rockparty, som arrangerar Hultsfredsfestivalen.

När DN når honom är han fåordig. Hur och i vilken riktning festivalen kommer att förändras får vi inte reda på.

–Ja du, det hoppas jag att jag kan svara mer på om några veckor. Jag har precis i dag (tisdag) börjat på allvar, säger han till DN.

Familjen Jensen har gjort sig en förmögenhet på elektronik. 2006 sålde Jensens 85 procent av sitt ägande i elektronikkomponentbolaget Elfa och fick in en dryg miljard kronor.

Skrivet av:

Senaste nytt

Spindelskräck i nya "Vermin" – "älskar dem"

Blackberry Smoke-trummis död

3 timmar sedan
57-årige Brit Turner, trummis och medgrundare till Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke från Georgia, USA, har avlidit, skriver bland andra Variety.

Statens konstråd köper Odells verk

igår 16:36
Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk "Rekonstruktion – Psyket". Videoverket, som handlar om Odells vistelse på en sluten, psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare, fick stor uppmärksamhet när det ställdes ut på Cecilia Hillström Gallery i början av året.

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

igår 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

igår 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

igår 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...