Företag tar över Jazzfestivalen

Festivalen blir en "värdefull tillgång", uppger finansmannen.


Stockholm, sommar, sol och jazzfestivalen. För många stockholmare men även svenskar i övrigt är festivalen en återkommande ljuspunkt under sensommaren. I dag står det klart att den säljs.

Ny majoritetsägare blir finansfamiljen Jensen som går in som finansiär med med drygt 5,1 miljoner kronor. Familjen är därmed ny majoritetsägare i företaget Stockholm International Blues & Jazz Festival AB.

Ny styrelseordförande blir förra SVT-vd:n och Expressen- och DN-chefredaktören Christina Jutterström. Till en början kommer Ingvar Jensen att vara vd.

"Vi vill föra arvet vidare, utveckla festivalen och arbeta långsiktigt med ordnad ekonomi", skriver Ingvar Jensen i ett pressmeddelande, enligt DN.

Den nya festivalgeneralen, Gunnar Lagerman, kommer ha det övergripande ansvaret för festivalens utformning. Lagerman var med och startade föreningen Rockparty, som arrangerar Hultsfredsfestivalen.

När DN når honom är han fåordig. Hur och i vilken riktning festivalen kommer att förändras får vi inte reda på.

–Ja du, det hoppas jag att jag kan svara mer på om några veckor. Jag har precis i dag (tisdag) börjat på allvar, säger han till DN.

Familjen Jensen har gjort sig en förmögenhet på elektronik. 2006 sålde Jensens 85 procent av sitt ägande i elektronikkomponentbolaget Elfa och fick in en dryg miljard kronor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.