Stockholm

Blur och Clash nobbade Coldplay

Blur-Alex: – De var alldeles för ordinära, och är det fortfarande i dag.


Läs mer

Coldplay var alldeles för mediokra för att få skivkontrakt.

Det tyckte Blurbasisten Alex James, som under 90-talet hade ett skivbolag ihop med The Clash-legenden Joe Strummer och konstnären Damien Hirst.

– Jag gick och såg Coldplay ihop med Damien Hirst och Joe Strummer - mina skivbolagskollegor - och vi tyckte allihop att de var för ordinära så vi skippade dem, säger Alex James till Female First.

– Jag tror alla tyckte likadant, utom Parlophone. Precis samma sak som med Beatles - och Blur!

Trots den karriärmässiga blundern, att missa ett av popvärldens mest framgångsrika band, ångrar sig inte Alex James ett dugg. Han förstår fortfarande inte hur Coldplay kunnat bli så stora.

– Jag tycker fortfarande att Coldplay är ett ganska medelmåttigt band, även om sångaren är bra. Det är rätt svårt att göra en koncis tre-pch-en-halv-minuters poplåt. Tricket, som nästan ingen klarar av, är att skriva riktigt bra text till enkla melodier, säger James.

Alex James har nyligen medgett att han inte tror att Blur hade lyckats med sin långa och framgångsrika karriär om de hade startat några år senare.

– Som musikklimatet ser ut i dagsläget hade vi nog blivit droppade efter vårt andra album, "Modern Life is Rubbish", eftersom det inte sålde särskilt bra, säger Alex James till Female First.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.