Spotify tunnas ut

Bakslag för Spotify när de inför landsrestriktioner.


Flera tusen låtar försvinner från den svenska succétjänsten när Spotify rensar bort musik som har förts in av misstag. Dessutom tillgodoser Spotify skivbolagens krav på landsrestriktioner. Detta kommer leda till att delar av Spotifys databas med musik kommer vara tillgänglig för vissa länder men inte för andra. Sedan finns det en del musik som kommer försvinna helt på grund av artisterna själva valt att inte vara med, alltifrån små indieband till Metallica.

– Vi har fått leveranser från artister som inte vill vara med, till exempel Metallica. I vissa fall är det skivbolagen som har skickat fel låtar, säger Sophia Bendz, pr-ansvarig på Spotify.

Det är först nu det är rent tekniskt möjligt att införa landsrestriktioner och den tidigare kompromissen mellan skivbolagen och Spotify har gällt tills Spotify har kunnat lösa frågan.

Sophia Bendz berättar vidare för Computer Sweden angånde om Spotify kommer fortfarande vara populärt i framtiden:

– Det tror jag absolut. Även om vi tvingas till den här uppdateringen lägger vi till miljontals låtar. Vi jobbar också på att fylla de luckor som uppstår och vi har flera anställda som arbetar heltid med att förbättra katalogen och tjänsten.

Spotify försäkrar att alla avtal som finns i nuläget är kvar och att inga skivbolag har sagt upp samarbetet än. Det är oklart hur många låtar som försvinner från Spotify och det varierar från land till land, uppgifter säger att det handlar om tusentals låtar för svenska lyssnare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!