Stockholm

Madonna till Sverige

Spelar på Ullevi 9 augusti.


Läs mer

Världsstjärnan Madonna kommer till Sverige i sommar.

Den 9 augusti uppträder hon på Ullevi i Göteborg.

Den obeskrivligt framgångsrika turnén "Sticky & Sweet Tour" är redan den mest ekonomiskt framgångsrika för en soloartist genom tiderna, skriver konsertarrangören Live Nation i ett pressmeddelande under torsdagsmorgonen.

Nu förlängs turnén med en mängd konserter, däribland en på Ullevi i Göteborg den 9 augusti. Senast Madonna spelade i Sverige var med "The Blonde Ambition"-turnén 1990 då hon spelade på Eriksbergsvarvet i Göteborg.

– Det här är första gången jag förlänger en turné. Jag är mycket förväntansfull inför att få komma ut på vägarna igen, besöka ställen jag aldrig varit på och återvända till platser jag älskar. kommenterar Madonna de nya turnédatumen i pressmeddelandet.

Under 2008 sågs "The Sticky & Sweet Tour" av 2 350 285 fans i 58 städer.

– De nya datumen kommer i ännu högre grad förstärka Madonnas position som en av de största liveartisterna genom tiderna, säger Arthur Fogel, Live Nations chairman of Global Music.

Som speciellt inbjuden gäst under Sticky & Sweet Tour 2009 kommer publiken att se Paul Oakenfold, som under en lång tid varit ett av de viktigaste namnen inom modern klubbkultur. Han har remixat The Rolling Stones, Madonna, Justin Timberlake, Snoop Dog, Muse, New Order, The Cure, Massive Attack och Elvis Presley, och producerat The Happy Mondays. Tvåfaldigt Grammynominerad finns han att hitta i Guinness rekordbok som världens största DJ. Hans nya album, Pop Killer, kommer ut senare i år.

Madonnas flerfaldigt Grammynominerade album Hard Candy gick in som nummer ett på över 37 länders försäljningslistor.

Biljetterna till konserten i Göteborg släpps 9 februari klockan 9.00.

Madonna "Into The Groove" i Rom 2008:

Madonna "Like A Prayer" i Chicago 2008:

Paul Oakenfold "Southern Sun" på UMF 2004:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.