Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bert Karlsson fick nobben - hotar med utpressning

- 29/11/2010, 12:16 -
1 av 2

Pontus Lundahl / SCANPIX

2 av 2

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

"Han kan hamna i trubbel på många sätt om han gör det här."

Skivbolagsdirektören Bert Karlsson satsade stort på att hans band Top Cats skulle kvalificera sig till Melodifestivalen. Men det gick inte vägen. Och nu har låten The King som gruppen spelat in i stället gått till bandet Playtones.

Nu är Bert Karlsson rasande:

– De kidnappade låten. De vill bara höja siffrorna för Dansbandskampen. De vet inte vad etik och moral är, säger Karlsson till Expressen.

Nu kräver han att SVT betalar 50 000 kronor för inspelningskostnaderna - annars släpper han den version av The King som Top Cats spelat in. Allt för att få Playtones diskade.

– Tror SVT att vi bara ska sitta på låten? Jag får lust att skicka ut låten för att statuera ett exempel och diska dem. Om de inte betalar fakturan lägger jag ut låten på nätet. De lurade oss att göra en inspelning utan att vi visste förutsättningarna, tillägger han för Expressen.

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall säger nu att man inte kommer att betala någon faktura:

– Jag har svårt att förstå vad han vill uppnå. Det känns konstigt att en person med sådan insikt i branschen skulle försöka stoppa upphovsmännen. Jag tror att han kan hamna i trubbel på många sätt om han gör det här, säger han till Expressen.