Tisdag 16 Aug
Stockholm

Quetzala tipsar: Veckans låtar

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24:s Quetzala Blanco guidar dig till veckans bästa låtar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Retro: Dead Kennedys Halloween (1982)

I can see your eyes, I can see your brain, Baby, nothing's changed. Halloween är över för länge sedan, det var väl någon gång i oktober. Men människans behov att gömma sig i löjliga dräkter försvinner aldrig . I december 1982 släppte San Fransisco-baserade punkbandet Dead Kennedys sin sjunde och sista singel Halloween (med B-sidan Saturday Night Holocaust som är en dirty historia om hur mycket den amerikanska 80-talets knarkiga discoscen liknade nazisternas kabaretkultur). Halloween är hur som helst surfrock, psychgitarrer, Iggy Pop-nerv och en klassisk punktext där bandets agitator Jello Biafra skriker rakt ut om att köra upp alla sociala ordningsregler där solen aldrig skiner. Mer aktuellt i dag än någonsin.

Salem King Night

Det kallas för rape gaze eller häxhouse men det låter bara så desperat och otacksamt när det enda Michigan-trion Salem bjuder in lyssnaren till ett musikaliskt, ockult blodbad, till bredden fyllt av sakrala asvackra körer, dödsläskiga ljud, totalt morbida och monumentala melodier. Det är musik man vill tända tusentals ljus till och slita ut hjärtat till. Vackrare än så här blir det inte i år.

Kanye West ft. John Legend Blame Game

I was just fuckin them girls, I was gon' get right back/They say you can't turn a bad girl good/But once a good girl's goin bad, she's gone forever/I'll mourn forever/Shit I gotta live with the fact I did you wrong forever. Så lät det för nästan 10 år sedan på Jay-Z:s Song Cry, och Kanye Wests Blame Game har gliditi i rakt nedstigande led från den – nu har äntligen även vår tid fått sin egen sanningssång, om kärlek som den ser ut, utan spel och spackel. Lyssna här.

jj No more you

Jag förstår aldrig varför jag lyssnar på helt deprimerande musik när man redan är helt EMO innuti, men om hjärnan och hjärtat skriker "nej, nej" rakt ut så måste jag ju gå dit och kolla och lyssna. Göteborgsindieduon jj gör en cover på The Dreams Right side of my brain och kallar den för No more you. En helt brutalt vacker och drömsk låt med kusliga pianovändningar att ta med sig in i 2011.

NO MORE YOU from JJ 4-EVER on Vimeo.

Bernard Sumner, Hot Chip och Hot City Didn't Know What Love Was

Att Bernad Sumner från New Order skulle slå sig i slang med Hot Chip och Hot City är nästan för logiskt. Men vem har tid att tänka på sånt när de dragit ihop en gubbsynthig poplåt som slussar in dig i behaglig dansvärme. Inget odödligt, men gott och njutbart som ett snabbt järn när man vill dö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.