1 av 12
- Foto: All Over Press
2 av 12
- Foto: All Over Press
3 av 12
- Foto: All Over Press
4 av 12
- Foto: All Over Press
5 av 12
- Foto: All Over Press
6 av 12
- Foto: All Over Press
7 av 12
- Foto: All Over Press
8 av 12
- Foto: All Over Press
9 av 12
- Foto: All Over Press
Mariah Carey tackade och tog emot när Khaddafi öppnade plånboken.
10 av 12
Mariah Carey tackade och tog emot när Khaddafi öppnade plånboken. - Foto: All Over Press
50 Cent.
11 av 12
50 Cent. - Foto: Kevork Djansezian/ AP Photo
12 av 12
- Foto: ALL OVER PRESS

Här är stjärnorna som borde skämmas

Nelly Furtado, Beyoncé, Mariah Carey, Usher och 50 Cent har alla uppträtt för Khaddafi.


År 2007 uppträdde sångerskan Nelly Furtado för Khaddafi och hans familj. För giget fick hon en miljon dollar – pengar som hon nu donerar till välgörenhet, skriver MTV.com.

"Jag fick en miljon dollar från Khaddafi-klanen för att uppträda i 45 minuter för deras gäster på ett hotell i Italien. Jag kommer att donera pengarna nu", skriver Nelly själv på sin Twitter.

Nelly Furtado är inte den enda superstjärnan som har tagit emot pengar från Khaddafi. Precis som Nyheter24 skrev redan i januari 2010 så hade sångerskan Beyoncé inga problem med att uppträda på en överdådig nyårsfest som arrangerades av Khaddafis son Hannibal Khaddafi.

Nyårsfesten, som ägde rum på Nikki Beach i St Barts, lockade till sig högvilt som Lindsay Lohan, Russell Simmons, Jay-Z, svenska Victoria Silvstedt, supermodellen Miranda Kerr, och Bon Jovi, skrev Huffington Post.

Den stjärnbeströdda nyårsfesten bekostades av självaste Muammar Khaddafi, som styrt Libyen med järnhand sedan 1969.

Mariah Carey, Usher och 50 Cent har även de uppträtt för Khaddafi.

Nu kräver många inflytelserika makthavare och agenter i musikbranschen att artisterna som har uppträtt för Khaddafi ska göra avbön – och följa Nelly Furtados exempel och donera pengarna till välgörenhet.

– Om det var jag skulle jag donera pengarna till välgörenhet, säger Buck Williams som är agent för R.E.M.

David T Viecelli, agent för Arcade Fire, är inne på samma spår.

– Jag hoppas att de donerar sina gage till välgörenhet som hjälper de människorna som har lidit i Khaddafis regim, säger han till tidningen Rolling Stone.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.

Angelina Jolie och Brad Pitt har sex barn – så lever de i dag

De världskända profilerna Angelina Jolie och Brad Pitt har många barn. Men vilka är de egentligen och hur ser de ut idag? Nyheter24 reder ut vilka Jolie-Pitt-barnen är idag.

KG Hammar romandebuterar

2 timmar sedan
KG Hammar romandebuterar i höst. "Den längsta resan" ges ut i september och handlar om Dag Hammarskjölds sista flygresa – den som skulle kosta honom livet.

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

2 timmar sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

idag 06:06
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.