Onsdag 14 Apr
Stockholm

"Titeln får det att krypa i skinnet på mig"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

RECENSION. Camilla Gervide recenserar Chris Browns F.A.M.E.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Camilla Gervide är Nyheter24:s musikkrönikör.

Hennes välbesökta musikblogg hittar du på: camillagervide.com

När Chris Brown släppte sitt förra album ”Graffiti” hade det bara gått drygt 6 månader sedan han erkänt sig skyldig till misshandel av sin dåvarande flickvän Rihanna. Detta resulterade i ett avståndstagande från både fans och kritiker och skivan nådde på sin höjd ett godkänt resultat.

Nu släpper Chris Brown sitt nya album F.A.M.E (som är akronym för något så kräkframkallande som Forgive All My Enemys) och det, i kombination med nyligen publicerade nakenbilder och galna utspel på Twitter tyder på att Chris Brown ännu inte lärt sig vad det betyder att rehabilitera sin image.

Men om man nu kan lägga penisbilder och kvinnomisshandel åt sidan så är albumet bland det bästa som någonsin kommit från Chris Brown. Låtar som ”Oh, my love" och "Say it with me” har refränger som sätter sig på hjärnan som huvudvärk efter en blöt natt på krogen.

Flickidolen Justin Bieber gästar Brown på spåret ”Next to you” som blir lite av ett ledmotiv på en skiva vars genomgående tema är en osäkerhet gällande kärlek. I växelvisa verser försäkrar de två hjärtekrossarna sina damer om sin totala dedikation.

Frågan är väl vilken dedikation Chris Brown egentligen kan vänta från sina fans. Är de redo att förlåta hans snedsteg och kriminella agerande? Det återstår väl att se, inte minst på topplistorna.

Men får han en ärlig chans så finns det hopp även för Chris Brown.

 

Bäst: "Beautiful people" och "Next to you"

Sämst: Den ohyggligt pinsamma titeln viket får det att krypa under skinnet på mig.

 

Betyg: 3 av 5

Kommentera
Kopiera länk
Dela