1 av 2
Basshunter
2 av 2
Basshunter - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Att stå över lagen

Vad är det med musiker och andra kända människor som inbillar sig att de lyder under en annan lag än resten av oss dönickar?


Om man är känd får man tydligen bete sig på mer eller mindre oacceptabla vis. Att bli kallad till en domstolsförhandling är rent slöseri med tid. Och sitta i fängelse? Nej, det är för resten av packet. Lowlifes liksom.

Basshunter är den siste i raden av så kallade kändisar att ignorera en kallelse till att uppenbara sig i en domstol. Han står anklagad för sexuella övergrepp på kvinnor i Skottland men han har helt sonika valt att ignorera alltsammans.

Vaddå? Ska JAG? Vet du vem jag är? Inte? Jag skriver dålig dansmusik och ligger i TV. Det är väl klart att JAG inte kommer... Jag har nog en bokning på en finlandskryssning den helgen.

Silja Serenaaaade! Flott ska det va!

Basshunter tyckte uppenbarligen att det var viktigare att hoppa på och sen omedelbart hoppa av ett redan åtaget projekt i Svenska Big Brother-huset än att ta sitt ansvar och bemöta dessa påståenden.

Om de sen är sanna eller inte, det har jag ingen aning om. Det får stå för honom.

Var och en får skämmas för sig själv.

Jag undrar om vår kära Tylösandskung har tänkt att köra en Roman Polanski och helt enkelt leva i exil resten av livet.

Polanski anklagades 1977 för att ha sexuellt utnyttjat en minderårig flicka och erkände sig skyldig varvid han släpptes mot borgen. Han tog då sitt pick och pack, flydde till Frankrike med vetskapen att aldrig kunna återvända till USA igen vilket var anledningen till att han inte kunde närvara vid Oscarsgalan 2003 då han belönades med en statyett för bästa regi.

Han greps 2009 i Schweiz men utlämnades aldrig till USA efter det att den franska kulturministern personligen tagit upp ärendet med den franska presidenten.

Jag antar att det till att ha vänner på rätt plats i samhällsstegen.

Frågar är väl ifall Mr Basshunter himself har det?

Är det bara jag som tycker att den här människan tar sig själv på lite för stort allvar?

Om inte celebriteter som Paris Hilton kan böna, be, gråta eller betala sig ur en fängelsedom, hur tusan ska då en man, vars främsta merit är att ha legat med Ronnie Woods ex-flickvän Katia i en säsong av engelska Big Brother, lyckas med konststycket?

 

Jag säger som så.

Mr Basshunter? Eller Jonas som du så vackert heter på svenska.

Strap on a pair och ta lite jävla ansvar.

Du är precis lika lowlife som oss andra!

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.