Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Quetzala: Äckligt att stoppa Jay Smiths "knarkband"

- 03/05/2011, 09:10 -

Mikael Andersson / SCANPIX /

Quetzala Blanco om löjliga bandbokare med moralpanik.

Idol-vinnaren Jay Smith var bokad till att spela på en skolavslutningsfest i Söderhamn. Eleverna hade själva önskat Jay Smith – men nu har han nobbats, skriver Helsingborgs Dagblad.

Anledningen är att Jay Smith vill komma med sitt band Von Benzo. Och det är inte för att den arrangemangsansvarige Marcus Wågström tycker att Jay Smith är direkt dålig – utan för att Marcus Wågström tycker att Jay Smiths bandnamn är drogromantiskt.

Jay Smiths band heter alltså Von Benzo och om man har en generös fantasi kan det ju påminna om benämningen av den ångestdämpande medicinfamiljen Bensodiazepiner, som brukar kortas ner till just benzo. Där hittar vi de sederande, ångestdämpande och lugnande skönheterna som förr brukade kallas för Valium, Sobril och Rohypnol.

— Jay Smith var en av favoriterna bland ungdomarna men det var Jay Smith ”Idolen” som röstades fram och som vi även bokade, skriver Marcus Wågström – förmodligen direkt från sin höga häst – på avslutningsfesten Schools Outs hemsida.

Alltså jag hoppas verkligen att det enda den här Marcus Wågström får arrangera i fortsättningen är kafferep, bokcirklar och föreläsningar om småkakor. Det var alltså Jay Smith Idolen som bokades – inte människan eller artisten Jay Smith. Intressant.

Vad ville de se egentligen? Typ se Jay Smith göra covers på gospellåtar och Carolas Evighet men inte Nirvana eller annan olämplig musik. Puh.

Att en kille som Marcus Wågström ska arrangera tillställningar för ungdomar är direkt livsfarligt. Jag undrar hur nästa bokningsprocess kommer gå till.

Spekulerar hejvilt nu men jag gissar att artisterna (Ulf Ekman passar väl bra?) kanske får kryssa i ett checkblock där politiska åsikter, brottsregister, läggning och gud vet vad måste fyllas i och sedan passera kontrollen.

Ska det fortsätta i den här präktiga takten låter det ju faktiskt som att den här Schools Out-festen kommer bli ett riktigt benzopartaj – dåsigt, sömningt och dödstråkigt.