- Foto: Mikael Andersson / SCANPIX /

Quetzala: Äckligt att stoppa Jay Smiths "knarkband"

Quetzala Blanco om löjliga bandbokare med moralpanik.


Idol-vinnaren Jay Smith var bokad till att spela på en skolavslutningsfest i Söderhamn. Eleverna hade själva önskat Jay Smith – men nu har han nobbats, skriver Helsingborgs Dagblad.

Anledningen är att Jay Smith vill komma med sitt band Von Benzo. Och det är inte för att den arrangemangsansvarige Marcus Wågström tycker att Jay Smith är direkt dålig – utan för att Marcus Wågström tycker att Jay Smiths bandnamn är drogromantiskt.

Jay Smiths band heter alltså Von Benzo och om man har en generös fantasi kan det ju påminna om benämningen av den ångestdämpande medicinfamiljen Bensodiazepiner, som brukar kortas ner till just benzo. Där hittar vi de sederande, ångestdämpande och lugnande skönheterna som förr brukade kallas för Valium, Sobril och Rohypnol.

— Jay Smith var en av favoriterna bland ungdomarna men det var Jay Smith ”Idolen” som röstades fram och som vi även bokade, skriver Marcus Wågström – förmodligen direkt från sin höga häst – på avslutningsfesten Schools Outs hemsida.

Alltså jag hoppas verkligen att det enda den här Marcus Wågström får arrangera i fortsättningen är kafferep, bokcirklar och föreläsningar om småkakor. Det var alltså Jay Smith Idolen som bokades – inte människan eller artisten Jay Smith. Intressant.

Vad ville de se egentligen? Typ se Jay Smith göra covers på gospellåtar och Carolas Evighet men inte Nirvana eller annan olämplig musik. Puh.

Att en kille som Marcus Wågström ska arrangera tillställningar för ungdomar är direkt livsfarligt. Jag undrar hur nästa bokningsprocess kommer gå till.

Spekulerar hejvilt nu men jag gissar att artisterna (Ulf Ekman passar väl bra?) kanske får kryssa i ett checkblock där politiska åsikter, brottsregister, läggning och gud vet vad måste fyllas i och sedan passera kontrollen.

Ska det fortsätta i den här präktiga takten låter det ju faktiskt som att den här Schools Out-festen kommer bli ett riktigt benzopartaj – dåsigt, sömningt och dödstråkigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.