Kaos på norsk AC/DC-konsert

- 19/02/2009, 17:41 -

Fullständigt publikkaos i Oslo i onsdags - på fredag spelar de i Sverige.

Det var fullt kaos när hårdrockslegenderna AC/DC spelade i Norge under onsdagskvällen.

Köerna ringlade långa, bilar stod parkerade överallt och tvingade publiken att gå flera kilometer längs motorvägen för att komma fram till konserten på Telenor Arena utanför Oslo.

– Vi har länge varit bekymrde för logistiken runt den arenan, och jag tror inte det blir speciellt mycket bättre när Tina Turner kommer dit i april, säger Rune Lem från Nordens största konsertarrangör Live Nation till norska Aftenposten.

Det var främst efter konserten som det uppstod kaos. Då publiken på 23 000 personer släpptes ut från arenan blev de stående i en enda stor klunga utanför konserthallen. Flera av de bussar som skulle frakta folk tillbaka in mot staden stod innspärrade av folk och bilar. Till slut började folk att riva ner stängsel som var uppsatt utanför hallen för att komma fram.

Många i publiken klagade också på hopplöst långa ölköer inne på området.

Polisen Jörgen Jacobsen beskriver situationen som kaotisk, och menar att arrangörerna borde kommunicerat bättre.

– Infrastrukturen och vägnätet ut tll konserthallen fungerade inte tillräckligt bra. Det var kaos, säger Jacobsen till Aftenposten.

På fredag kväll spelar AC/DC på Globen i Stockholm. Risken för nytt trafikkaos är dock minimal eftersom där finns bra kommunikationer.

Skrivet av: