Kaos på norsk AC/DC-konsert

Fullständigt publikkaos i Oslo i onsdags - på fredag spelar de i Sverige.


Det var fullt kaos när hårdrockslegenderna AC/DC spelade i Norge under onsdagskvällen.

Köerna ringlade långa, bilar stod parkerade överallt och tvingade publiken att gå flera kilometer längs motorvägen för att komma fram till konserten på Telenor Arena utanför Oslo.

– Vi har länge varit bekymrde för logistiken runt den arenan, och jag tror inte det blir speciellt mycket bättre när Tina Turner kommer dit i april, säger Rune Lem från Nordens största konsertarrangör Live Nation till norska Aftenposten.

Det var främst efter konserten som det uppstod kaos. Då publiken på 23 000 personer släpptes ut från arenan blev de stående i en enda stor klunga utanför konserthallen. Flera av de bussar som skulle frakta folk tillbaka in mot staden stod innspärrade av folk och bilar. Till slut började folk att riva ner stängsel som var uppsatt utanför hallen för att komma fram.

Många i publiken klagade också på hopplöst långa ölköer inne på området.

Polisen Jörgen Jacobsen beskriver situationen som kaotisk, och menar att arrangörerna borde kommunicerat bättre.

– Infrastrukturen och vägnätet ut tll konserthallen fungerade inte tillräckligt bra. Det var kaos, säger Jacobsen till Aftenposten.

På fredag kväll spelar AC/DC på Globen i Stockholm. Risken för nytt trafikkaos är dock minimal eftersom där finns bra kommunikationer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.