1 av 3
- Foto: All Over Press
2 av 3
- Foto: All Over Press
3 av 3
- Foto: All Over Press

Rockstjärnan våldtagen som 12-åring

Rockstjärnan Scott Weiland berättar om sitt plågsamma barndomsminne – han våldtogs av en äldre kille.


Scott Weiland

Namn: Scott Weiland

Född: 27 oktober 1967 i Santa Cruz, Kalifornien, USA.

Scott var tidigare sångare i Velvet Revolver. Under 1990-talet var Scott sångare i Stone Temple Pilots.

Rocksångaren Scott Weiland, frontfigur i grungebandet Stone Temple Pilots och som även har varit medlem i Velvet Revolver, går nu ut och berättar om en händelse som präglat hans liv.

Scott Weiland har i rampljusets plågsamma sken kämpat med sitt heroinmissbruk och karriärens medgångar och motgångar. Men Scott Weilands svårigheter började långt innan han blev en rockstjärna.

Tidningen Spin publicerar nu utdrag från Weilands bok Not Dead & Not For Sale. Det är skrämmande läsning. När Scott Weiland var 12 år gammal blev han våldtagen.

– Det var en stor, musklig kille, en äldre elev som jag åkte skolbussen med varje dag. Han bjöd över mig, hem till sig. Han våldtog mig. Det gick snabbt och det var inte trevligt. Jag var livrädd. Jag vågade inte berätta för någon, säger Scott Weiland, skriver Huffington Post.

Scott Weiland berättar att han förträngt den traumatiska händelsen under en väldigt stor del av sitt liv. Men under sin tid på rehab för ett par år sedan så kom plötsligt allt sköljande över honom som en störtflod, förklarar Scott vidare.

VIDEO: Scott Weiland blir rasande

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

2 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

3 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?