Fredag 21 Jan
Stockholm

Oasis vill ha eget turnéflygplan

Det hårda turnélivet sliter på rockfarbröderna – nu vill de byta buss mot jetplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Noel Gallagher har tröttnat på tvinga sova i turnébussen tillsammans med resten av Oasis när bandet är ute och spelar. Klimatkris eller ej – bandets huvudsakliga låtskrivare vill ha ett eget Oasisflygplan i fortsättningen.

– Vi turnerar fortfarande som vi gjorde när vi var 20. Och att som 41-årig tvåbarnsfar turnera på samma sätt som när du var 21 är inte okej. Det har slagit mig att vi borde ha vårt eget jetplan. Varför har vi inget flyglan? frågar sig Noel Gallagher i det kommande numret av Q.

Idén är inte ny. När Led Zeppelin åkte på USA-turné 1972 gjorde de det i bandets egna Boeing 720 – döpt till The Starship. Planet var bekvämt inrett med sovrum med sängar klädda i vit päls, ett vardagsrum med fåtöljer, soffor, teve- och videoanläggning, en stor bar med inbyggd elorgel, samt två flygvärdinnor: en 18-årig blondin som hette Susie och en 21-årig brunett som hette Bianca.

En viss skillnad mot hur Oasis kuskar runt mellan sina spelningar.

– Det vi gör är att vi går och lägger oss på bussen, man väcks när vi är framme vid hotellet klockan fyra på natten för gå in till lobbyn och man ut som ett troll. Man får sin rumsnyckel, klockan är då 4.45, man går upp till rummet och nyckeln funkar inte. Man går tillbaka till receptionen, drämmer den i bordet och säger den funkar förihelvete inte. Sen går man och lägger sig, klockan är halv sex och dörren öppnas för någon har burit upp ens väskor. "Var vill du ha dina väskor sir?" Ge mig ett plan för fan, säger Noel Gallagher till Q.

Oasis "Supersonic":

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela