Camilla Gervide.
1 av 2
Camilla Gervide.
Bryan Adams uppträdde på Gröna Lund i torsdags.
2 av 2
Bryan Adams uppträdde på Gröna Lund i torsdags. - Foto: Mattias Hansson/ALL OVER PRESS

Camilla Gervide: Gamla rävar vinner alltid

Inför torsdagens Bryan Adams-spelning var köerna långa. Unga som äldre trängdes för att vara en del av publikhavet på Gröna Lund. Nyheter24:s krönikör Camilla Gervide var på plats.


Luften var tung av sockervaddslukt. Utrymmet framför scenen var fullproppat med förväntansfulla ungdomar och hade så varit de senaste timmarna.

Tv-kamerorna riggades, en man med en minst sagt uppseendeväckande grå flint stämde gitarrer som om hans liv hängde på det. Förväntningarna hängde i luften.

Backstage stöter jag ihop med en ögonbrynshöjande kombination; Erik Segerstedt och Markoolio. Då inser jag att det är något stort i görningen.

Erik Segerstedt även kallad Snygg-Erik, för er som fortfarande vill ha TV4:s Idol som enda referenspunkt i tillvaron och Markoolio - han som åker pendeltåg.

Det var nämligen dags för Kanadas stolthet, mannen som gjorde sommaren 1969 oförglömlig och som fick oss alla att känna behovet av att ”det är Robin Hood jag vill ha”…

- Ladies and gentlemen! Mr Bryan Adams is in the house!

Att kön till Djurgårdsfärjan sträckte sig långt förbi trapporna vid Slussen redan två timmar innan utsatt starttid var en tydlig indikation på vad som komma skulle, tyvärr gjorde jag aldrig riktigt den kopplingen.

Att det skulle bli mycket folk, det hade jag räknat med, men att det skulle bli Bob Marley-mycket folk det kunde jag aldrig ana.

Med mitt mätverktyg Bob Marley-mycket syftar jag på de sällsynta stunder då Gröna Lunds personal var tvungna att stänga igen grindarna, på grund av att de nått maximal besökskapacitet. Detta har skett ett fåtal gånger, bland annat när Bob Marley & The Wailers gästade Stockholm.

Det är alltså ett fåtal gånger som det gjorts kaos av Gröna Lund. Denna gång visade Bryan Adams med besked att gamla rävar har de lurigaste gryten.

Nya begåvningar som Johnossi, Danny och September i alla ära, men när det kommer till Bryan Adams så har de inte mycket att hämta.

När jag blickar ut över publikhavet inser jag att det sträcker sig mellan olika generationer. Alla vill höra den där speciella Bryan Adams-låten, som får det att kännas lite extra i hjärtat.

För mig är det självklara valet "Everything I do, I do it for you”. Den var paradnumret på alla mellan- och högstadiediscon - till tonerna av Robin Hoods ledmotiv fick jag hångla för första gången.

Jag minns det som att det var i går; i en skräckblandad förtjusning möttes våra tungor en hundradels sekund och jag undrade om det verkligen var okej att tycka att det var lite läskigt. Blött liksom.

Så med tonerna av Bryan Adams fortfarande ringades i öronen vandrade jag i går hem i den ljumma sommarkvällen med ett leende på läpparna.

It was the summer of '11.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Linda Hammar är en svensk tv-profil och syster till Filip Hammar. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hammar.

Influencern död – blev 29 år gammal

Influencern Eva Evans har dött. Hon blev endast 29 på gammal. "Igår fick min familj beskedet att min vackra syster har dött", skriver hennes syster på Instagram.

Bo Kaspers orkester på sommarturné

De är snart i mål med sin vårturné, men nu står det klart att Bo Kaspers orkester fortsätter att spela live även i sommar. Efter en liten paus återupptar Bo Sundström och gruppen konserterna med premiär i Kristiansand i Norge den 15 juni. Turnéavslutningen blir på Gröna Lund i Stockholm den 5 september.